середа, 19 грудня 2007 13:25

Будинок російської тенісистки Чакветадзе грабували "за наведенням"

Розслідування пограбування будинку відомої російської тенісистки Анни Чакветадзе узяте на особливий контроль в МВС РФ.

Основною версією слідства вважається пограбування "за наведенням" - злочинці упевнено орієнтувалися в будинку Чакветадзе. За попередньою інформацією, двоє з грабіжників говорили між собою на молдавській мові.

- Зараз ми відпрацьовуємо всіх, з ким могли спілкуватися особи, що бували в будинку Чакветадзе, включаючи обслуговуючий персонал і взагалі всіх, хто міг мати інформацію про те, що в будинку знаходиться сейф, - повідомили співробітники МВС РФ, додавши, що сейф знаходився на видному місці в одній з кімнат котеджу.

За фактом нападу на будинок сім"ї Чакветадзе збуджена кримінальна справа по статті Кримінального кодексу РФ "Розбій, здійснений з незаконним проникненням в житло, організованою групою осіб". Максимальне покарання, передбачене по цій статті, 15 років позбавлення волі.

З підмосковного будинку Анни Чакветадзе, пограбованого в ніч з 17 на 18 грудня, були вкрадені гроші і цінності на загальну суму в п"ять мільйонів рублів. У списку викраденого, повідомили співбесідники, причетні до розслідування злочину, 60 тисяч євро, близько 3 тисяч доларів, 250 тисяч рублів, а також ювелірні прикраси, включаючи декілька годинників з діамантами, діамантове кольє, кільця і сережки.

Четверо грабіжників в масках увірвалися в котедж в підмосковній Апрелевці близько 4 годин ночі за московським часом. Вони зв"язали тенісистку, її батьків Джамала і Наталію Чакветадзе, а також домробітницю. Молодшого брата Анни, дев"ятирічного Романа, що спав на другому поверсі, нальотчики замкнули в кімнаті.

Злочинці змусили Джамала Чакветадзе віддати цінності, що знаходилися у будинку, загрожуючи убити хлопчика. В цілому грабіжники провели в будинку близько години і пішли із здобиччю, залишивши жертви зв"язаними. Роман Чакветадзе зумів вибратися з своєї кімнати і звільнити батька, який повідомив про те, що трапилось в міліцію, інформує www.lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Будинок російської тенісистки Чакветадзе грабували "за наведенням"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути