Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2018 11:09

До золота Олімпіади Яна Шемякіна не мала жодної медалі чемпіонатів світу

До золота Олімпіади Яна Шемякіна не мала жодної медалі чемпіонатів світу
Яна Шемякіна з олімпійським "золотом"

5 січня 1986 року народилася олімпійська чемпіонка, фехтувальниця Яна Шемякіна. Перші заняття фехтуванням у Яни Шемякіної почалися в 11-річному віці.

2002 року вона стала переможницею першості серед кадетів. У 2004 і 2005 роках виграла змагання серед юніорів. На чемпіонаті Європи 2005 року стала переможницею в особистому заліку і бронзовим призером у командних змаганнях. За два роки стала дворазовою чемпіонкою Всесвітньої універсіади в Бангкоку, а 2009-го виграла "золото" на Універсіаді в Белграді. Того ж року стала бронзовим призером чемпіонату Європи.

2010 року на Гран-прі в Досі здобула "золото". Турнір серії Гран-прі серед шпажисток у Нанкіні приніс бронзову нагороду українці. 2011-го Яна виборола "бронзу" в Катарі на етапі Кубка світу з фехтування. У столиці II літніх Юнацьких Олімпійських ігор китайському Нанкіні на етапі гран-прі з фехтування на шпагах серед жінок здобула "золото".

30 липня 2012 року на Олімпійських іграх в Лондоні несподівано здобула золоту медаль. Перемогла в додатковий час німкеню Брітт Гайдеман

На Олімпіаді-2008 у Пекіні програла в 1-му раунді.

30 липня 2012 року на Олімпійських іграх в Лондоні несподівано здобула золоту медаль. Перемогла в додатковий час німкеню Брітт Гайдеман з рахунком 9:8 (0:0, 3:2, 5:6, 1:0). До Олімпійських ігор у Лондоні на рахунку Яни не було жодної нагороди чемпіонатів світу.

16 листопада 2014 року Яна Шемякіна виборола бронзу на етапі Кубка світу в Хучжоу, успішно обігравши росіянку Олександру Магдич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шаблістка Ольга Харлан тріумфально виграла етап Кубка світу

Заміжня за своїм тренером, нині бізнесменом Олегом Лопатенком. У серпні 2017 року 31-річна Шемякіна народила двійню.

Зараз ви читаєте новину «До золота Олімпіади Яна Шемякіна не мала жодної медалі чемпіонатів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути