Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2019 10:27

"Дно в Брюгге" – українська преса про матч "Динамо"

"Дно в Брюгге" – українська преса про матч "Динамо"
Півзахисник "Динамо" (ліворуч) протистоїть нападнику "Брюгге" Давиду Окереке

Українська преса проаналізувала вчорашній матч київського "Динамо" проти "Брюгге" і оцінила шанси команд на прохід у наступний етап.

"Ніякий чарівник на блакитному вертольоті не прилетить і не врятує "Динамо", - пише "Трибуна". Це у них Міньоле може виходити з корабля на бал і виглядати цілком солідно. У нас останнім таке явище Спасителя народу в режимі "з корабля на бал" було мало не за часів Шацьких і "Жальгіріса" 20 років тому.

На жаль, але за відсутності рятівників і рятувальників все доведеться робити самим. Караваєву доведеться згадати, що у нього вже були не менш відповідальні матчі, Бесєдіну - що він може потрапляти не тільки по м'ячу, а й по воротах, Буяльському - що в Лізі чемпіонів немає команд зі Львова, Вербичу - що для потрапляння в більш потужний чемпіонат варто проявляти себе частіше, ніж пару разів за сезон. Список довгий і його можна продовжувати і продовжувати.

Найголовніший пункт тут - Суркісам варто згадати, що давнє співробітництво з Лобановським не робить талановитішими ні їх, ні тренерів команди. Інакше так і будемо з року в рік спостерігати за казкою про білого бичка в київському виконанні. Бардак у клубі обмежує потенціал команди сильніше за будь-якого суперника - і команда не сильно противиться тому, що відбувається, сама зариваючи себе в землю.

А гра - що гра? Не забили на початку - самі привезли собі гол - могли пропустити ще в другому таймі. Вся ця схема не залежить від того, з ким "Динамо" грає в даний конкретний вечір, все відпрацьовано й універсально.

"Динамо" пробиває одне дно за іншим.

І все ще жодних висновків?

Видання "Спортарена" дає свій аналіз.

"Першу половину кияни програли "Брюгге" практично начисто, і Бойко кілька разів урятував. Хацкевич ще в перерві зробив 2 заміни, причому "Динамо", по суті, діяло в 3 форварда. 8 ударів гостей у бік воріт ні про що не скажуть - просто бельгійці грали за рахунком. Ніби моделюючи сценарій матчу.

Що сказати: у позиційному нападі кияни несильні, контратаки не виходять, а гравці "Брюгге" майже не помилялися. Тільки наприкінці, коли вийшов на заміну Де Пена і перехопив м'яч, але пробив вище. Так, запас у цій грі у Хацкевича насправді вийшов потужним. Тільки хто пояснить, навіщо купували опорника Кадірі, якщо він міцно сидить на банці?"

Найголовніший пункт тут - Суркісам варто згадати, що давнє співробітництво з Лобановським не робить талановитішими ні їх, ні тренерів команди

У Києва залишаються хороші шанси врятуватися на своєму полі, благо, ву поточному сезоні команда вже відігравалася навіть під час 90 хвилин, - розмірковує кореспондент ua-football. - Але головне питання, яке стоятиме на порядку до матчу-відповіді - кількість помилок, які робила команда. Зрозуміло, що хтось перенервував, але більшість помилок були пов'язані з тиском з боку "Брюгге", з яким гості не впоралися. Хотілося, щоб Київ зіграв у раунді плей-офф ЛЧ, але поки ми побачили, що морально потрібно готуватися знову до Ліги Європи.

"Брюгге" нагадав минулорічний Аякс, – пише Футбол-24. – Класніша команда як мінімум у плані організації гри та швидкості мислення футболістів. Бельгійський чемпіонат, у принципі, десь схожого рівня з нідерландським, ба навіть крутіший. Так, гранди останніх якось частіше світяться на вирішальних стадіях єврокубків.

Однак Бельгія недарма значно випереджає Нідерланди та впевнено обходить Україну за кількістю набраних очок у ЛЧ і ЛЄ загалом за дистанцією. Вони грають у важчий і цікавіший футбол, хоча іноді стереотипно здаються якимись божевільними прихильниками хокейних рахунків. Тому з одного боку лише 0:1, а з іншого – "Динамо" подобалося тільки у перші 15 хвилин. Далі було з кожною хвилиною все гірше і гірше, а стартовий позитив здавався чимось таким же далеким, як останні єврокубкові успіхи. Навіть після перерви відчуття безпросвітності не залишало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ванакен не впорався з гравцями "Динамо" – бельгійська преса

Матч-відповідь відбудеться у Києві у вівторок, 13 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Дно в Брюгге" – українська преса про матч "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути