Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2015 23:58

"Дніпро" зіграє у фіналі Ліги Європи

"Дніпро" зіграє у фіналі Ліги Європи
"Дніпро" і "Севілья" зустрінуться у фіналі Ліги Європи

Дніпропетровський "Дніпро" вийшов у фінал Ліги Європи! У матчі-відповіді півфіналу турніру дніпряни перемогли італійський "Наполі" - 1:0. Єдиний гол у зустрічі забив нападник Євген Селезньов. Цього разу за всіма правила гри.  

До матчу

62 344 вболівальників - саме стільки глядачів прийшло сьогодні на "Олімпійський". Якщо на початку матчу, дивлячись на залисини на трибунах виникали сумніви, чи буде анонсований аншлаг, то за стартові 20 хвилин всі власники квитків успішно знайшли і всілися на свої місця.

І це не дивлячись на досить прохолодну погоду і дощ, який лив, як із відра протягом всього матчу.

Перший тайм

У перші 10 хвилин матчу "Дніпро" володів м'ячем більше, ніж за весь поєдинок у Неаполі. Господарі пресингували "Наполі", але до Євгена Селезньова, який сьогодні вийшов у старті, м'яч не доходив. Освоївшись на "Олімпійському", гості перехопили ініціативу і у гру довелося вступати Денису Бойку. Воротар знову виграв кілька дуелей у Гонсало Ігуаїна. 

На 20-й хвилині Кальєхон забив, але перед тим давним-давно прозвучав свисток Мілорада Мажича. До речі, в одному з епізодів у голову сербу влучив м'яч. В іншому, у нього ледь не врізався один з гравців. 

Ближче до кінця тайму "Дніпро" зумів огризнутися. Селезньов пробив з 25-ти метрів. Андухар кінчиками пальців перевів м'яч на кутовий. 

За перші 45 хвилин команда Маркевича зуміла стримати натиск "Наполі" і зберегти такі потрібні їм нулі на табло. 

Другий тайм

У перерві наставники обійшлися без замін. Не відомо, що Маркевич сказав команді у роздягальні, але господарі дуже активно розпочали тайм. На 49-й хвилині "Дніпру" вдалася класна контратака. Селезньов відпасував на Лучкевича. Молодий хавбек з 12 метрів пробив поруч зі штангою. На 55-й Євген знову загрожував воротам "Наполі", але цього разу влучив у воротаря. 

Бенітес випустив на поле Марека Гамшика ламати хід гри. Натомість гості отримали гол у свої ворота від Євгена Селезньова. На 58-й хвилині Коноплянка промчався лівим флангом, виконав подачу у центр штрафного майданчика, де Селезньов виграв верхову боротьбу у Брітоса і влучно пробив під поперечину. Так господарі повели у рахунку. 

Після пропущеного голу "Наполі" всім складом, окрім Андухара, перейшов на половину поля "Дніпра", але мало контролювати м'яч, щоб виграти гру. Потрібні голи. А ще талану. Його у "Наполі" не було. М'яч йшов куди завгодно, тільки не ворота Дениса Бойка, який сьогодні разом з партнерами віддали все, щоб виграти. 

Остання 10-хвилинка - це ще той трилер. Спочатку "Дніпро" зіграв на відбій. Тоді Андухар впорався з контратакою господарів. А вже в компенсований арбітром час Матеус влучив у поперечину. Цей матч ввійде в історію!

Фінал

В іншому півфіналі Ліги Європи іспанська "Севілья" на виїзді перемога італійську "Фіорентину" з рахунком 2:0. Перший матч кривдники київського "Динамо" програли з рахунком 0:3. Таким чином, 27 травня у Варшаві переможця Ліги Європи визначать "Дніпро" і "Севілья". 

Ліга Європи

Півфінал

Матчі-відповіді

"Дніпро" Дніпропетровськ, Україна - "Наполі" Неаполь, Італія - 1:0

Гол: Євген Селезньов, 58 хв.

Дніпро - Бойко, Чеберячко, Дуглас, Федецький, Лео Матос, Канкава, Федорчук, Ротань, Лучкевич (Матеус, 67), Коноплянка (Гама, 86), Селезньов (Калінич, 75).

Наполі - Андухар, Гулям, Брітос, Альбіоль, Маджо, Лопес Сілва (Енріке, 79), Інлер, Інсіньє (Мертенс, 61), Кальєхон, Габб'ядіні (Гамшик, 55), Ігуаїн.

Попередження: Лео Матос (23), Габб'ядіні (27), Федецький (44), Селезньов (70), Канкава (75), Гулям (81), Матеус (85), Кальєхон (85), Бойко (90).

Перший матч - 1:1.

Фіорентина Італія - Севілья Іспанія 0:2 (0:2, 0:0)

Голи: 0:1 - 22 Бакка, 0:2 - 27 Каррісу.

Фіорентина - Нето, Алонсо, Басанта (Паскуаль, 46), Родрігес, Савич, Салах, Валеро (Лаццарі, 85), Санчес, Ілічіч, Фернандес (Бадель, 67), Пісарро.

Севілья - Ріко, Колодзейчак, Каррісу, Коке, Тремулінас, Мбіа, Крихов'як, Банега (Іборра, 55), Відаль, Вітол (Рейес, 74), Бакка (Гамейро, 70).

Попередження: Пісарро (21), Савич (26), Банега (34), Валеро (49).

Перший матч - 0:3.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" зіграє у фіналі Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути