вівторок, 22 січня 2013 18:18

"Дивлячись на Вілліана, не було видно, що він робить послугу" - Євтушенко

"Дивлячись на Вілліана, не було видно, що він робить послугу" - Євтушенко
Євтушенко: "Шахтарю" необхідно додавати". Фото: fcvorskla.com.ua

У матчі з "Зенітом" "Шахтар" показав, що на сьогоднішній день перевершує пітерців. Але для того, щоб впевнено почувати себе з "Боруссією", команді необхідно максимально серйозно віднестися до всіх ігор, що залишилися. Про це Gazeta.ua сказав екс-футболіст київського "Динамо", володар Кубка Кубків-1986 Вадим Євтушенко.

- "Шахтар" зіграв у звичну для себе гру, фактично основним складом. До цього Луческу постійно його тасував. Дуже радує те, що багато гравців на даному етапі показують непоганий рівень гри. В атаці у команди Луческу виходили дуже гарні комбінації, з фірмовим завершенням. Це говорить про те, що "гірники" зараз виглядають дуже пристойно, хоча додавати є куди, насамперед у фізичному плані.

- У першому таймі "Шахтар" повністю домінував на полі...

- Рівень підготовки "Шахтаря" на сьогодні вище, в якійсь мірі це пов'язано з тим, що команди готуються до різних турнірів. "Зеніт" намагався атакувати, але донеччани дуже добре діяли на контратаках. Крім того, в першому таймі у них дуже добре виходили фірмові затяжні атаки, хороший контроль м'яча.

- У другому таймі команда підсіла або ініціатива була віддана свідомо?

- Другий тайм донеччани зіграли за результатом. "Зеніт" мав перевагу, але "Шахтар" просто не зумів розпорядитися хорошими контратаками, інакше рахунок був би крупнішим. У цій контратакуючій моделі дуже непогано виглядав Тайсон. Новачок "Шахтаря" продемонстрував дуже непогану гру, взяв участь у третьому голі, в багатьох моментах розганяв атаки. Разом з тим цей гравець потребує простору і поки не готовий грати в щільному оточенні, на відміну від того ж Вілліана.

- Вілліан багато пропустив на старті зборів і, як ми знаємо, подумки вже був подалі від Донецька. Тим не менш, сьогодні це не помічалося. На нього вплинув прихід в команду конкурента в особі Тайсона чи керівництво клубу натиснуло на потрібну "кнопку"?

- Судячи з усього, керівники "Шахтаря" і сам Луческу вміють знаходити підхід до таких гравцям. Дивлячись на Вілліана, не було видно, що він робить послугу. Він виконував той обсяг роботи, на який від нього чекають вболівальники і тренери, був досить ефективний в ті хвилини, коли перебував на полі.

- Наскільки сильно команда зараз відстає від тих показників, які потрібні для досягнення результату в протистоянні з "Боруссією", яка не буде виходити з ритму офіційних матчів?

- Безумовно, офіційні матчі йдуть врозріз зі спарингами. Але "Шахтар" дуже багато проводить контрольних ігор, набираючи за рахунок них форму. В ігровому плані команді необхідно додавати, що, я думаю, вона зробить. Все буде видно в наступних матчах.

Зараз ви читаєте новину «"Дивлячись на Вілліана, не було видно, що він робить послугу" - Євтушенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути