четвер, 13 грудня 2018 00:31

Дива не сталося: "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів

Дива не сталося: "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів
Зусиль Тайсона й Ісмаілі виявилося мало для перемоги

Донецький "Шахтар" зіграв унічию – 1:1 з французьким "Ліоном" і вибув із Ліги чемпіонів. У лютому донеччани гратимуть у Лізі Європи.

"Шахтар" першим відкрив рахунок, але гол Мораєса залишався чи не єдиним гострим моментом біля воріт гостей за весь матч. Натомість "Ліон" мав із півдесятка моментів, з яких вдалося реалізувати лише один. Французи були ближчими до перемоги, тому нарікати гірникам нема на кого.

Загалом "Ліон" демонстрував значно вищий клас упродовж всього турніру й заслужено вийшов до 1/8 фіналу. Французи взяли чотири залікових бали у протистоянні з "Манчестер Сіті". "Шахтар" натомість двічі програв англійському суперклубу з рахунком 0:9. Єдине, що вдалося гірникам – однакового балансу сил у протиборстві з "Ліоном". Але цього для виходу в друге коло виявилося замало.

Причина невдачі "Шахтаря" – брак висококласних футболістів. Фактично такими гравцями залишаються Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Тайсоні Марлос. Усі вже вікові гравці. Зусиль і майстерності решти забракло для такого серйозного турніру, яким є Ліга чемпіонів.

"Шахтар" так і не навчився грати на утримання рахунку. "Ліон" легко створював моменти, коли гірники оборонялися ледь не всією командою. Натомість французи в останні півгодини не дали створити господарям поля майже нічого окрім хіба моменту Ісмаїлі.

1:0 - 22 Мораес, 1:1 - 65 Набіл Фекір.
Шахтар - Пятов, Кривцов, Ісмаїлі, Матвієнко, Хочолава (Бутко, 46), Майкон, Степаненко, Коваленко (Кайоде, 83), Марлос (Болбат, 87), Тайсон, Мораес.
Ліон - Антоні Лопеш, Марсело, Марсал, Менді, Денайер, Набіл Фекір (Дюбуа, 89), Тузара, Траоре (Ндомбеле, 72), Ауар, Депа (Дембеле, 80), Тете.
попередження:
Марсал (8), Набіл Фекір (68), Болбат (87).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Шахтар" зіграв перший матч з "Ліоном" - відео

У паралельному матчі "Манчестер Сіті" переграв "Хоффенхайм" – 2:1. Англійці і французи продовжать боротьбу в Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Дива не сталося: "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути