неділя, 07 жовтня 2018 16:35

"Динамо" здолало "Олімпік", "Шахтар" втратив очки із "Зорею"

"Динамо" здолало "Олімпік", "Шахтар" втратив очки із "Зорею"
Капітан "гірників" Тайсон, праворуч, зможе знову зіграти з Гордієнком і його партнерами. Фото: ФК "Шахтар"

У 11 турі чемпіонату України "Динамо" на НСК "Олімпійський" зустрінеться з "Олімпіком", а "Шахтар" на харківському стадіоні "Металіст" - із "Зорею". Початок матчів - о 17:00.

Поєдинок між киянами і донеччанами довірено бригаді арбітрів на чолі з Ярославом Козиком з Мукачевого. Йому допомагатимуть Олександр Корнійко (Миргород) та Денис Шудрик (Сімферополь).

4-й арбітр: Андрій Коваленко (Полтава). Спостерігач арбітражу: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Ярослав Козик обслуговує матчі Прем'єр-ліги з 2010 року. Почав кар'єру арбітра в 1998 р з регіональних змагань. З 2001-2004 рр. - ДЮФЛ та Аматори України. З 2004-2008 рр. - Друга ліга України. З 2008-2010 рр. - працював арбітром на матчах Першої ліги України. Арбітр ФІФА з 2013 р

Цього сезону 37-річний рефері провів три поєдинки в УПЛ, в яких показав вісім жовтих карток. З "Олімпіком" не перетинався, як і минулого сезону. "Динамо" при його арбітражі обіграло "Львів" (1:0).

На поєдинку донеччан і луганців працюватиме бригада арбітрів на чолі з киянином Миколою Кривоносовим. Його асистенти - Олександр Жуков (Харків) та Валентин Куцев (Київ)

4-й арбітр - Дмитро Кутаков (Бровари). Суддівський спостерігач - Ігор Покидько (Полтава). Делегат ФФУ - Віктор Маслов (Дніпро).

Gazeta.ua проведе онлайн репортаж зустрічей.

Стартові склади:

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелев, Гармаш, Циганков, Дуелунд, Морозюк, Бесєдін

Запасні: Рудько, Смирний, Шапаренко, Сідклей, Андрієвський, Калитвинцев, Сидорчук

"Олімпік": Махновський, Немчанінов, Снурніцин, Кравченко, Зубейко, Політило, Кольцов, Балашов, Тейшейра, Ксьонз, Дегтярьов

Запасні: Кринський, Кравчук, Цимбалюк, Сондей, Е. Пасіч, Г. Пасіч, Трояновський

"Шахтар": П'ятов, Бутко, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон, Тайсон, Марлос, Фернандо, Мораес

Запасні: Шевченко, Болбат, Коваленко, Данченко, Кайоде, Веллінгтон Нем, Хочолава

"Зоря": Філіпе, Караваєв, Чечер, Сваток, Чеберко, Сілас, Харатін, Кабан, Громов, Рафаель, Леонардо

Запасні: Чуваєв, Ледньов, Луньов, Литвин, Казаков, Тимчик, Михайличенко

Перший тайм

8' Момент у "Динамо"! Після подачі Дуелунда Морозюк пробив з убивчої позиції - голкіпер "Олімпіка" якимось дивом зреагував на удар, а захисник вчасно опинився в потрібному місці і вибив м'яч з лінії воріт.

9' "Олімпік" відповів гострим випадом: Балашов вивів Тейшейру на ударну позицію, але французу трохи не вистачило, щоб дотягнутися до м'яча - розрядив ситуацію Кендзьора.

17' Момент у "Шахтаря"! Тайсон наважився на удар зльоту з-за меж штрафного, м'яч потрапив у Матвієнка, рикошетом від якого полетів у дальній кут - голкіпер Феліпе врятував свою команду.

24' Момент у "Олімпіка"! Зубейко зробив навіс у штрафний, Ксьонз випередив опонента і пробив з "другого поверха" - поруч зі стійкою.

29' ГОООООЛЛЛЛЛЛЛ - 1:0! Морозюк зі штрафного метрів з 25 вивів "Динамо" уперед. Гол вийшов видовищним - м'яч залетів у сітку від поперечини.

29' Момент у "Зорі"! Громов пробив з близької відстані - П'ятов вибрав правильну позицію і зберіг свою ворота на "замку" .

39' ГОЛ - 1:0! "Шахтар" повів у рахунку в матчі з "Зорею": Ісмаїлі віддав на Майкона, той продовжив на Мораеса, який без перешкод відправив м'яч у сітку.

40' Момент у "Олімпіка"! Після подачі штрафного у виконанні Балашова Бурда виграв верхову боротьбу, але скинув у центр прямо на Снурніцина - удар центрального захисника донеччан зльоту пролетів трохи вище воріт.

Перерва

Другий тайм

49' ГОООООЛЛЛЛЛЛЛ - 1:1! Зоря" зрівняла рахунок: Харатін виконав удар з пенальті прямо по центру - П'єятов відбив удар, Харатін спокійно добив м'яч у ворота. 11-метровий арбітр призначив за фол Матвієнка проти Кабаєва.

68' "Гірники" провели швидку контратаку, яку завершував Марлос - голкіпер відбив удар.

69' Момент у "Шахтаря"! Кайоде, який вийшов на заміну, пробив з меж штрафного - Феліпе зреагував на цей удар і на добивання Майкона. У другому випадку асистент арбітра зафіксував положення поза грою.

72' Тайсон навісив в штрафний на Бутка, який завдав удару головою - воротар луганцsd вийшов переможцем дуелі.

89' Голкіпер "Зорі" вкотре зіграв надійно, не дозволивши супернику вирвати перемогу.

Кінець матчів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хацкевич у "Динамо" - це агонія", - експерт

Напередодні туру "Шахтар" випереджав у турнірній таблиці "Динамо" на 4 очки.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" здолало "Олімпік", "Шахтар" втратив очки із "Зорею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути