пʼятниця, 16 березня 2018 11:09

"Динамо" здолало "Баварію" і вийшло в півфінал Кубка чемпіонів

"Динамо" здолало "Баварію" і вийшло в півфінал Кубка чемпіонів
Леонід Буряк щойно реалізував пенальті у ворота "Баварії"

16 березня 1977 року київське "Динамо" вперше в історії єврокубків пробилося до півфіналу Кубка чемпіонів. У той день підопічні Лобановського перемогли чинного володаря трофею мюнхенську "Баварію" - 2:0.


Перша гра закінчилася на користь німців - 1:0. "Динамо" потрібна була перемога з різницею в два м'ячі. Однак "Баварія" була вже не та. Команда мала багато травмованих гравців. Найбільше дошкуляла втрата визнаного бомбардира Герда Мюллера. В бундеслізі мюнхенці грали невпевнено і в підсумку посіли лише 7 місце.
Кияни розпочали зі стартового штурму. Вони мали кілька реальних нагод, але чудово грав воротар "Баварії", чемпіон світу Зепп Маєр. В одному із епізодів Блохін намагався перекинути голкіпера, але той не дав себе обдурити.

Команди почали готуватися до додаткового часу. Техперсонал "Баварії" підніс до лави запасних термоси з чаєм і бульйоном. Однак бульйон не знадобився


Найреальніший шанс утратив Блохін на 35 хвилині. Він визвався бити пенальті. Пробив у лівий від воротаря кут. Майєр дотягнувся до м'яча кінчиками пальців і перевів його в штангу. Від неї м'яч знову відскочив у поле, вдарився в голову голкіпера і викотився на кутовий.


Наприкінці тайму німці ледь не покарали підопічних Лобановського. Торстенсен сильно пробив у правий від Рудакова кут, але динамівців виручила штанга.
Після перерви кияни продовжили атакувати. Хтозна, як би закінчилася гра, якби не прохід Анатолія Конькова на 81 хвилині. Півзахисника господарів збили в карному майданчику. Цього разу пенальті бив Буряк і спокійно розвів м'яч і голкіпера по різних кутах.


Команди почали готуватися до додаткового часу. Техперсонал "Баварії" підніс до лави запасних термоси з чаєм і бульйоном. Однак бульйон не знадобився. Блохін стрімко промчався по правому крилу атаки й був збитий. Буряк виконав штрафний. Слободян показав, що відійде на кілька метрів назад. Захисник побіг за ним, а Петро рвонув уперед. Краєм ока побачив, як Майєр у стрибку витягнув руки до м'яча.

– Треба не бити головою, а злегка підсікти, – встиг подумати. Вдалося. Удар – гол і - 2:0 перемога киян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське "Динамо" забезпечило cобі півфінал Кубку чемпіонів

У півфіналі жереб звів "Динамо" із майбутнім переможцем чемпіонату ФРН "Боруссією" із Менхенгладбаха. Кияни програли із загальним рахунком - 1:2.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" здолало "Баварію" і вийшло в півфінал Кубка чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути