неділя, 25 квітня 2021 18:50

"Динамо" вперше за 5 років стало чемпіоном

"Динамо" вперше за 5 років стало чемпіоном
"Динамо" виграло 16-ий титул. Фото: "Динамо"

Київське "Динамо" під керівництвом румунського тренера Мірчі Луческу стало чемпіоном України. Подія сталася за три тури до завершення чемпіонату. "Динамо" вдома здолало "Інгулець" із Петрового – 5:0 і стало недосяжним для "Шахтаря".

Кияни не дозволили собі часу на розкачку. З перших хвилин динамівці затиснули сільську команду на її половині поля й швидко забили два м'ячі. Забарний і Бесєдін відзначилися ударами головою. У другому таймі Віктор Циганков відзначився двічі: після добивання й фірмовим розкішним ударом із лівої ноги. Гол ударом головою записав на свій рахунок Денис Попов. Ще кілька разів гостей виручав голкіпер Кринський.

У такому довгожданному матчі за чемпіонство "Динамо" просто змело суперника з поля. Киянам вдавалися красиві комбінації, швидкі контратаки, чіткі розіграші стандартів. Забитих м'ячів мало бути значно більше. Вперше в цьому чемпіонаті кияни мали таку перевагу з перших хвилин матчу.

Пригадується минулорічні страждання команди й запеклу боротьбу за друге місце із "Зорею" і "Десною". За рік команда продемонструвала вражаючий прогрес і важко знайти тренера, який би зміг досягти більшого аніж Луческу. Усі минулорічні виконавці, які мучилися на полі, раптом згадали, що вони вміють грати у футбол.

Кияни провели вражаючий сезон. І не їх провина, що основний конкурент забуксував і ледь не почав розвалюватися. З часів Лобановського не доводилося бачити такої великої переваги киян над донеччанами. І матч із "Інгульцем" лише один із епізодів цієї великої переваги. Головне досягнення команди – стабільність, впевненість й ігрова дисципліна. Нічого з цього не було усі чотири роки без титулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу нікуди не збирається з Києва

У паралельному матчі "Олександрія" вдома переграла "Шахтар" – 2:0. Таким чином "Динамо" відірвалося від основного конкурента на 13 залікових пунктів за три тури до закінчення чемпіонату. Травми в тому матчі зазнав захисник гірників Валерій Бондар.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вперше за 5 років стало чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути