четвер, 07 березня 2019 13:28

"Динамо" варто зіграти з "Челсі", як із "Шахтарем"

"Динамо" варто зіграти з "Челсі", як із "Шахтарем"
Микола Несенюк: "Досить лише зв'язати суперника у центрі поля, змусивши його перейти на флангові подачі, а потім не помилятися біля власних воріт. А моменти біля чужих точно будуть"

Останнім часом так багато говорили про "Шахтар", як про головний клуб України, а уже другий єврокубковий сезон поспіль на міжнародному рівні довше затримується "Динамо". І сьогодні саме київський клуб проведе матч з грандом. Підопічні Олександра Хацкевича у Лондоні зіграють з місцевим "Челсі". Початок поєдинку о 22:00 за Києвом, о 21:30 стартує наша текстова трансляція.

Микола Несенюк напередодні матчу.

Спочатку трохи статистики – "Динамо" одинадцять разів грало матчі єврокубків в Англії і жодного разу не перемогло. У доробку лише три нічиї – сенсаційна з "Арсеналом" у Лізі чемпіонів 1998 року, коли Ребров зрівняв рахунок на останніх секундах, прикра із "Сток Сіті" у Лізі Європи 2011-го, та ніяка із "Манчестер Сіті" 2016-го, коли господарям вже нічого не було потрібно після перемоги у Києві. Плюс вісім поразок, яких зазнавала як команда Лобановського 1982 року, так і його ж команда 1997-го.

Це я до того, що Англія завжди давала точну оцінку нашій команді. Тож, як вже не раз зазначалося, за невдачу в Лондоні ніхто у нинішнє "Динамо" камінь не кине. Питання в іншому - чи буде це безнадійна поразка від команди з "іншої планети", чи киянам вдасться нав'язати супернику боротьбу і коли й програти, то із високо піднятою головою?

Насамперед, давайте не будемо називати нинішніх динамівців "молодими". Усі гравці основного складу перебувають саме у тому віці, коли слід виходити на найвищий рівень.
Досить сказати, що "юний" Циганков зіграв за команду вже сотню матчів. Є у цієї команди і досвід протистояння із серйозним суперником. Не смійтеся, але цей суперник - "Шахтар", з яким команда Олександра Хацкевича цілком навчилася грати.

Нічого особливого – досить лише зв'язати суперника у центрі поля, змусивши його перейти на флангові подачі, а потім не помилятися біля власних воріт. А моменти біля чужих точно будуть.

Щодо травми Франа Соля, то, як на мене, у цьому випадку "не було би щастя, та нещастя помогло". У грі на контратаках користі від гравців такого плану небагато. Потрібний швидкий гравець, здатний "відірватися" від захисників. І саме такий нападник залишився тепер у "Динамо". Тепер все залежить від самого Назарія Русина. Так само не є критичною втрата Біньяміна Вербича, який подібно до Андрія Ярмоленка дворічної давнини, має властивість проводити невдало саме матчі проти сильних суперників.

Щодо травми Франа Соля, то, як на мене, у цьому випадку "не було би щастя, та нещастя помогло". У грі на контратаках користі від гравців такого плану небагато

Хотів сказати – нехай тепер тренер "Челсі" вгадає динамівську тактику. І не скажу – бо тренер "Челсі" навряд чи досконально вивчив гру "Динамо". Йому не до того – існує вірогідність, що на поле взагалі не вийдуть усі найсильніші.

Чи є це нашою перевагою? Навряд. З того часу, як перемога у Лізі Європи дає путівку до Ліги чемпіонів, англійські команди ставляться до цього турніру дуже серйозно. Тож коли навіть у Лондоні "Челсі" може недооцінити українську команду і не вирішити завдання вже у першій грі, то у другій вже точно кине всі сили на перемогу. Але до другої гри ще слід дожити. Тепер же варто спокійно і грамотно зіграти проти титулованого суперника.
Щоб побачити, чого насправді варте нинішнє "Динамо".

Гадаю, що самих динамівців це питання цікавить не менше, ніж нас. І прагнуть вони того ж самого, що й ми – проходу у наступний раунд турніру. Статистика, яка ніби проти нас, підтверджує, що таке вже було – саме у Лізі Європи динамівці вперше у своїй історії залишили за бортом англійську команду. Згадайте – "Манчестер Сіті" навесні 2011-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про перспективи "Динамо" в протистоянні із " Челсі"

Повторний матч "Динамо" - "Челсі" прийме Київ 14 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" варто зіграти з "Челсі", як із "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути