Ексклюзиви
субота, 12 січня 2019 11:09

"Динамо" почало історичне протистояння із "Селтіком"

"Динамо" почало історичне протистояння із "Селтіком"
Більше в січні "Динамо" не грало матчі єврокубків

12 січня 1966 року київське "Динамо" вперше зіграло офіційну єврокубкову гру в січні. В чвертьфіналі розіграшу Кубка кубків киянам протистояв шотландський "Селтік".

Перші два раунди динамівці здолали легко. "Колрейн" із Північної Ірландії було розгромлено із загальним рахунком 10:1, а норвезький "Русенборг" – 6:1.

Кияни лише набирали на силі під керівництвом Віктора Маслова. Восени 1966 року вони вдруге в історії стануть чемпіонами, а в 1967-68 роках повторять свій успіх. Однак і шотландський клуб переживав підйом.

Підопічні Маслова відбулися легким переляком

Перший матч в Глазго завершився упевненою перемогою кельтів із рахунком 3:0. Двічі Мердок і один раз Джеммел поховали надії динамівців. Якщо врахувати, що Х'юз не влучив у ворота з 11-метрової позначки, то можна сказати, що підопічні Маслова відбулися легким переляком. За два тижні в Тбілісі "Динамо" так і не змогло бодай просто перемогти підопічних Джона Стейна – 1:1.

Однак у півфіналі шотландців чекало розчарування. Вони програли "Ліверпулю" – 1:0 і 0:2 і вибули з розіграшу.

Горювали шотландці недовго. Уже восени "Селтік" стартував в Кубку чемпіонів і тріумфально виграв турнір. На хвилі щастя, шотландці забули по якесь "Динамо", але кияни пам'ятали про січневу поразку. Восени 1967 стартував новий розіграш Кубка чемпіонів, де "Селтік" знову протистояв "Динамо". На цей раз динамівці святкували перемогу. Вони виграли в Глазго – 2:1 і зіграли внічию в Києві – 1:1. Таким чином Маслов і його команда вибили з розіграшу чинного володаря Кубка чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Блохін зберігав "Золотий м'яч" у квартирі батьків

Однак уже в наступному колі ейфорія минула. У протистоянні із польським "Гурніком" із Забже повторився сюжет матчів із "Селтіком". Тільки цього разу жертвами були кияни – 1:2 вдома і 1:1 на виїзді.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" почало історичне протистояння із "Селтіком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути