середа, 08 липня 2020 20:11

"Динамо" обіграло "Ворсклу" в серії пенальті

"Динамо" обіграло "Ворсклу" в серії пенальті
Динамо перемогло завдяки Шовковському. Фото Уніан

11 липня 2009 року в Сумах в матчі за Суперкубок зійшлися чемпіон країни київське "Динамо" і володар Кубка полтавська "Ворскла". Саме "Ворскла" створила найбільшу сенсацію того сезону, обігравши у фіналі Кубка донецький "Шахтар" – 1:0.

Кияни проводили перший офіційний поєдинок під орудою нового російського тренера Валерія Газзаєва. Динамівці мали відчутну перевагу, володіли ініціативою, але до явних гольових моментів біля воріт полтавців справа не доходила.

Учасник Ліги чемпіонів серйозно ризикував репутацією в серії пенальті. В разі поразки фанати "Динамо" не пробачили би провалу в матчі з таким суперником.

Однак для киян усе закінчилося добре. Перші чотири удари в серії пенальті гравці обох команди виконали вдало – 2:2.

Ярмоленко ледь не підвів свою команду

Третій удар для киян виконував Роман Єременко і розвів воротаря й м'яч у різні кути. Полтавець Деспотовскі не зумів обдурити Шовковського. Олександр забрав м'яч у лівому нижньому куті – 3:2.

Ярмоленко ледь не підвів свою команду. Він пробивав четвертий удар і виконав його на силу. Долганський угадав кут і навіть дотягнувся до м'яча кінчиками пальців. Однак той зрикошетив у ворота.

Вирішальною стала помилка Арменда Даллку. Полтавський балканець вирішив запустити паненку, але не розрахував точність і влучив у поперечку – 4:2 перемога київського "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто довів "Ворсклу" до фіналу Кубку України

В серпні того року до "Динамо" приєднався Андрій Шевченко, а восени команда стартувала в Лізі чемпіонів, посівши четверте місце в групі з "Барселоною", "Інтером" та "Рубіном".
"Ворскла" вибула із єврокубків у раунді плей-оф, поступившись "Бенфіці" – 0:4 і 2:1

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" обіграло "Ворсклу" в серії пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути