середа, 18 грудня 2013 13:18

"Динамо" купило висококласних футболістів. Але потрібна робота тренера" - Луческу

"Динамо" купило висококласних футболістів. Але потрібна робота тренера" - Луческу
Луческу натякнув на корінь проблем "Динамо". Фото: shakhtar.com

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу дав розгорнуте інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс вУкраине". Пропонуємо найцікавіші його фрагменти.

Про термін нового контракту

- Я підписав його навесні. І уклав угоду на два роки, а не на рік, щоб стимулювати футболістів, які тут залишилися, показати, що команда залишиться на висоті. Розумів: виникнуть проблеми після кадрових втрат, але навіть не припускав, що "перезавантаженням" займеться хтось інший. Бо потенціал цієї команди достеменно знаю лише я. Мав кілька варіантів продовження кар'єри, але "Шахтар" був поза конкуренцією.

Про нинішній рівень чемпіонату України

- Важко оцінити однозначно. З одного боку, чотири команди гратимуть у плей-офф Ліги Європи. З іншого — це результат зусиль тільки деяких команд. У інших власникам бракує терпіння довести проект до кінця, вони його "згортають", і команда перестає існувати.

Про суддівство матчів за участі "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

- Нас там не поважають так, як ми на те заслуговуємо. Це не упередженість, а відсутність поваги до вихідців з чемпіонату України. За десять років, що я працюю в Донецьку, на нашу користь в євроматчах призначили тільки два пенальті. Один — у ворота "Браги", коли ми уже вели в рахунку — 2:0. Інший у грі з "Апоелем", яка нічого не вирішувала. Тому я кажу моїм гравцям, що вони мають бути вищими за обставини і деякі неігрові моменти.

Про Шиндера та Воловика

- Ці футболісти приходили до нас, знаючи, що в основному складі не гратимуть. Вони мають бути готовими підмінити гравців, закликаних до збірних, або травмованих. Нас цікавить їхній досвід і навички, здобуті в інших клубах, які б дозволили цим виконавцям стати повноцінними гравцями лави.

Про орендованих

- Будківському та Ордецю потрібна ігрова практика. Тому ми їх віддали в інші клуби. Ордець став ближчим до "Шахтаря", ніж тоді, коли йшов в оренду. Ми за ним уважно стежимо. Будь-який з наших юних виконавців має шанс повернутися до "Шахтаря" після повноцінного стажування в іншій команді.

Про тих, кого уже немає в команді

- Ні за ким не шкодую. Селезньов, Девич, Гладкий, Федецький пройшли нашу школу і стали сильнішими. Тепер вони забивають у наші ворота. Я ж завжди поводив себе з ними чесно.

Про літніх новачків

- Ніхто в "Шахтарі" не адаптовується швидко. Виняток — Ілсіньйо. Тому потрібен час. Поки найкраще засвоює нашу гру Фред.

Про зимові трансфери

- Вакансій у нас немає, тому придбання недоречні. Можливо, хтось залишить команду, але прізвища назвати неготовий.

Про "внутрішніх" суперників

- Найбільше вразив "Чорноморець". Він підтвердив свій прогрес. "Металіст" залишився на тому ж рівні. "Дніпро" стабілізував гру, тому результати пішли вгору. Про "Динамо" говорити важко. Ще ніколи на моїй пам'яті клуб не брав таку велику кількість нових футболістів — високого класу, які виступають за національні команди. Але одних гравців замало — треба організація, взаєморозуміння. Одне слово, на перший план виходить робота тренера.

Про кількість команд у прем'єр-лізі

- Можна грати з 10 та 12 колективами. Але тоді без великого футболу залишаться цілі регіони, за якими стоять мільйони уболівальників. Турнір стане змаганням елітних міст. Якщо зникають клуби, то це на користь розмовам про об'єднаний чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" купило висококласних футболістів. Але потрібна робота тренера" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути