субота, 31 серпня 2013 14:01

"Девічу головне не "перегоріти", доводячи "Шахтарю", як гірко той помилився" - Франков

"Девічу головне не "перегоріти", доводячи "Шахтарю", як гірко той помилився" - Франков
Франків: "Металіст" виграє в "Шахтаря" 2:1". Фото: fanat.ua

Головний редактор журналу "Футбол", уродженець Харкова Артем Франков поділився з кореспондентом Gazeta.ua очікуваннями від центрального матчу 8-го туру "Шахтар" - "Металіст", який відбудеться 31 серпня на "Донбас Арені". Початок зустрічі о 19:30, трансляція на ТРК Україна.

- Це буде суперматч двох найсильніших на даний команд країни. В той же час, не думаю, що ми побачимо лихий, відчайдушний футбол. Хіба що одна з команд швидко заб'є , а іншій доведеться відкриватися в пошуках м'яча у відповідь. Разом з тим, і "Шахтар", і "Металіст" - досить досвідчені колективи, щоб мати на озброєнні кілька різних тактик. Вже за стартовими складам буде видно, наскільки суперники обережні, хто кого буде намагатися підловити, а хто стане боротися за ініціативу з позиції сили. Так що це буде ще й тактико - психологічна дуель Мірчі Луческу і Мирона Маркевича. У будь-якому разі, дуже сподіваюся, що це буде приблизно така ж битва, яку ми бачили в Суперкубку УЄФА між "Баварією" та "Челсі".

- Лідери "Шахтаря" пішли, а новачкам ще далеко до зіграності . Чи зуміє "Металіст" цим скористатися?

- "Шахтар" гратиме на "Донбас Арені" з завданням реабілітуватися після розгрому від "Дніпра". Це дуже важливий фактор. Але "Металіст" - досить досвідчена команда і спокійно ставиться до переповнених трибун "ворожого" стадіону. Тим більше , що в Донецьку вона вже відбирала очки у "гірників" наприкінці минулого сезону. Безумовно, слабке місце нинішнього "Шахтаря" - стан командної гри, пов'язаний з літніми трансферами на вхід і вихід. Наскільки харків'яни зуміють цим скористатися, сказати складно, адже "Металіст" у нинішньому сезоні ще не проходив випробування суперниками рівня "Шахтаря".

- Наприкінці минулого сезону "Металіст" грав проти "Шахтаря", який, по суті, стояв у черзі за золотими медалями. У нинішньому зіграно тільки сім турів і вантаж відповідальності у команди зовсім інший, тим більше після розгрому від "Дніпра".

- Той вантаж, який зараз звалився на "Металіст", покруче будь-якої відповідальності "Шахтаря". Донеччани за кілька років створили собі серйозний запас міцності, а "Металісту" зараз потрібно доводити свій професіоналізм і стійкість характеру.

- Команда здатна зараз не "поплисти"? Тим більше на тлі посилених розмов у медіапросторі про те, що невмотивовані легіонери розберуться і "Металіст" "посиплеться"?

- Є інша сторона медалі. Наявність такого сильного зовнішнього впливу має по-хорошому розлютити і згуртувати команду. "Металіст" зараз може повністю зосередитися на внутрішніх змаганнях, в той час як конкуренти неминуче будуть втрачати сили, час, нерви. У харків'ян є прекрасний шанс стати ще сильніше.

- На яких позиціях розгорнеться основне протистояння в матчі?

- У першу чергу центру оборони "Шахтаря" потрібно буде попотіти, щоб стримати Марко Девіча, якого підтримуватимуть Соса і Гомес. У "Металіста" велика відповідальність лягає на опорників - Едмара, швидше за все буде він, і того, кого Маркевич поставить до нього в пару. Ну і в центрі оборони потрібно буде максимально взяти в лещата Луїса Адріано.

- Наскільки Марко Девіч залежимо від постійної підтримки з тилу?

- Якщо перебрати взагалі всіх форвардів, які забивають, то вони всі дуже залежні від підтримки з тилу. Разом з тим, Девіч сам здатний створити момент і кого завгодно накрутити. Головне , щоб Марко не "перегорів", бажаючи в черговий раз довести, як гірко "Шахтар" помилився, не втримавши його у себе.

- "Металіст" нині підкосила епідемія травм провідних гравців.

- Горяїнов вже брав участь у тренувальному поєдинку, отже все повертається на початок. Погано, звичайно, що "зламався" Торрес. Але головна втрата на даний момент - те, що Шав'єр ще не набрав своєї форми.

- Прогноз на матч?

- Я завжди називаю бажаний результат. "Металіст" виграє з рахунком 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Девічу головне не "перегоріти", доводячи "Шахтарю", як гірко той помилився" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути