Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 15:52

Десять азійських країн домовилися спільно провести ЧС-2030

Десять азійських країн домовилися спільно провести ЧС-2030

Десять країн - членів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) вирішили подати спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року. Про це повідомляє AFP. За словами генерального секретаря АСЕАН Суріна Пітсувана, про це домовилися міністри закордонних справ країн, що входять в асоціацію.

До АСЕАН входять Бруней, В'єтнам, Камбоджа, Індонезія, Лаос, Малайзія, М'янма, Філіппіни, Сінгапур і Таїланд. Яким чином матчі турніру планується розділити між цими країнами, не уточнюється. Інші деталі майбутньої заявки також не повідомляються.

Чемпіонати світу з футболу, як правило, проводить одна країна. Тільки в 2002 році турнір пройшов у двох країнах - Японії та Кореї.

На думку деяких керівників ФІФА (зокрема, президента цієї організації Йозефа Блаттера), досвід спільного проведення чемпіонату виявився невдалим, і пропонувалося навіть заборонити заявки від декількох країн.

Тим не менш, на проведення ЧС-2018, який отримала Росія, були подані відразу дві спільні заявки - від Бельгії і Голландії, а також від Іспанії і Португалії.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Десять азійських країн домовилися спільно провести ЧС-2030». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути