середа, 25 липня 2012 18:40

Державна служба молоді та спорту виправдовується: більшість спортивних об'єктів була збудована у радянські часи

Державна служба молоді та спорту виправдовується: більшість спортивних об'єктів була збудована у радянські часи
Спортсмени скаржаться на голод та смердючі туалети. Фото з відео ТСН

Легкоатлетична олімпійська збірна України не тренується на базі, де погані умови, а лише розминається й екіпірується для виїзду на Олімпіаду в Лондон. Про це заявляє прес-служба Державної служби молоді та спорту України, реагуючи на телесюжет про погані умови проживання, харчування та тренування олімпійців на базі.

Відомство констатує, що навчально-спортивна база олімпійської підготовки "Святошин" побудована ще в радянські часи, не перебуває в державній власності.

"Насправді легкоатлетична збірна не тренується на базі. Частина спортсменів прибула сюди 21 липня з Харкова (де проходив заключний етап підготовки до ігор - Командний чемпіонат України), основна ціль заїзду - екіпірувати команду для виїзду на Олімпіаду", - йдеться в заяві.

"На стадіоні бази тренувань не проводять, він служить для розминки, а далі спортсмени їдуть на тренування в Ірпінь. Разом з тим, бігових бар'єрів представники Держмолодьспорту нарахували на стадіоні 17, а не 5, як було заявлено в сюжеті (ТСН — ред.)", - додає відомство.

ВІДЕО: Азаров упевнений, що зробив для олімпійців все: але спортсмени скаржаться на голод та смердючі туалети

Держмолодьспорт також заявляє, що "розробив нові нормативи харчування замість існуючих старих, які невдовзі будуть затверджені". Водночас, проводиться перевірка з приводу заявленої спортсменами інформації щодо харчування. Відомство обурюється, що "за три дні до старту головних змагань чотириріччя з'являються подібні сюжети, які нагнітають ситуацію довкола підготовки до ігор".

Держмолодьспорт визнає, що рівень вітчизняної спортивної інфраструктури дуже відстає від європейського та світового.

"За два минулих десятиліття, крім кількох футбольних стадіонів, в Україні практично не збудовано жодного великого спортивного об'єкта. З понад 70 баз, які мають статус олімпійської, тільки база в Конча-Заспі частково відповідає світовим стандартам", - йдеться в заяві.

Відомство зазначає, що більшість об'єктів була збудована ще в 70-ті роки минулого століття, значна частина спортивних об'єктів була перепрофільована. Ще низка їх, на жаль, існує тільки на папері.

"Спортсмени змушені тренуватися закордоном, оскільки на наших базах умови часто-густо неприйнятні", - констатує служба.

Держмолодьспорту запевняє, що намагається виправити ситуацію. Вже заплановані розбудова бази в Конча-Заспі, фінансування олімпійських баз у Чернігові та Заросляку (Прикарпаття), побудова 5 хокейних арен у 2012 році тощо.

Зараз ви читаєте новину «Державна служба молоді та спорту виправдовується: більшість спортивних об'єктів була збудована у радянські часи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути