понеділок, 16 січня 2012 10:28

Дербі імені Дзанетті – "Інтер" вперше за два роки обіграв "Мілан"
11

Фото: Reuters

У 17 турі італійської серії "А" чемпіон країни "Мілан" поступився "вдома" землякам з "Інтера" - 0:1. Результат матчу на стадіоні "Сан-Сіро" дозволив туринському "Ювентусу" знову стати одноосібним лідером турніру.

"Мілан" до вчорашнього дня виграв у "Інтера" три останні "дербі": обидва матчі серії "А" минулого сезону та поєдинок за суперкубок у столиці Китаю Пекіні. Натомість майже два роки тому, 24 січня 2010 року, блискучий "Інтер" Жозе Моуріньйо переграв хиткий "Мілан" Леонардо – 2:0. Переможний гол тоді забив форвард Дієго Міліто після помилки захисника Іньяціо Абате. Історія формально повторилися і цього разу: Абате "кіксанув", Міліто – ударив як у більярді.

Момент Міліто не назвеш стовідсотковим, форвард-убивця, якому незаслуженого присвоїли звання найгіршого гравця минулого сезону, витиснув напівепізод. Куди очевиднішими для взяття воріт голкіпера "Мілана" Крістіана Аббіаті виглядали шанси Ріккі Альвареса та Юто Нагатомо, але капітан "господарів" у цих епізодах правильно обирав позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Мілана сплять безпритульні – репортаж з Італії напередодні дербі

Багато роботи у Аббіаті в матчі не було. "Інтер" зосередився на обороні, акцентуючи атаки на правий фланг, де відроджується Майкон, а Дзанетті взагалі ніколи і не згасав. "Мілан" вів гру з позиції сили, але для успішного її застосування "червоно-чорним" не вистачало кваліфікованого гравця на позиції під нападаючими, який би розвинув атаку і органічно доповнив титанічні зусилля опорника Марка ван Боммеля.

Голландець Урбі Емануельсон приймати рішення у ключових фазах атаки не готовий і тиск цієї зони не витримує. Його співвітчизник Кларенс Зеєдорф багато пропустив через травму, а напередодні гри ще й застудився, тож прихильники одноіменної міланської команди вкотре переконалися, що таке Зеєдорф після травми. Власне, як і Абате.

Проте перемога "гостей" навряд чи закономірний підсумок зустрічі. "Мілан" заслуговував принаймні на нічию: нині "червоно-чорна" команда за сумою талантів вища від добросовісних трудяг інтеристів на чолі з міцним, але не видатним, тренером Раньєрі. Та брак кваліфікованих гравців середньої лінії зумовлює зацикленість атакувальних схем "Мілана" на шведському форварді Златані Ібрагімовичу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпрограшна серія "Ювентуса" досягла рекордних 18 матчів

Найкращий гравець чемпіонату, Ібра провалив звітне дербі – особливо це стосується другого тайму. Гостріше діяв його напарник Алешандре Пато, але бразилець, назагал непогано почуваючи себе у боротьбі один в один, був занадто флегматичним у карному майданчику суперника – захисники господарів, здебільшого випереджали героя минулотижневого трансферного ринку на один такт.

Тиск "Мілана" з початком другого тайму обернувся певною заціпенілістю після голу: лінії "червоно-чорних" роз'єдналися, а для того, щоб остаточно впорядкувати ритм гри на свою користь і спричинити ще більший хаос у суперника, Раньєрі випустив на поле умільця потримати м'яч Веслі Снейдера.

Так сказати, щоб цей хід виправдав себе на сто відсотків – то ні, але наприкінці зустрічі потуги "Мілана" у прагненні зрівняти рахунок були рваними, непродуманими та малопродуктивними. "Господарі" окреслили тиск, не того масштабу, щоб досвідчені інтерівські зубри, видресирувані ще португальським Особливим, могли під ним здригнутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ібрагімович допоміг перемогти "Мілану" в 200-му матчі в Серії А

До перемоги у дербі доклав руку кожний гравець "Інтера", але сфокусував її Хав'єр Дзанетті – велич капітана "Інтера" назагал і у цьому матчі зокрема не стануть заперечувати навіть прихильники "Мілана".

Після фінального свистка на "Сан Сіро" у мене, вкрай розчарованого поразкою улюбленої команди, таки здали нерви. Матч у ложі преси міланського стадіону дивився в оточенні журналістів з клубного телеканалу "Інтера" на чолі з його одіозним голосом Роберто Скарпіні. Він з товаришами несамовито радів перемозі. Я не втримався і сказав "сinque punti", для більшої достовірності показавши розчепірені п'ять пальців.

"Інтер" переміг, але відстає від "Мілана" на п'ять очок – саме у цьому полягала суть мого жесту. Враховуючи, що "Ювентус" останнім часом зашкутильгав на дві ноги, а цей склад "Інтера" і так уже стрибнув вище голови – шість перемог поспіль – саме "Мілан" з Ібрагімовичем залишається головним фаворитом чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Дербі імені Дзанетті – "Інтер" вперше за два роки обіграв "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути