вівторок, 25 грудня 2007 09:16

Дем"яненко готовий очолити російський клуб

Заява про свою відставку Анатолій Дем"яненко написав у вересні, після поразки киян від "Роми" в стартовому матчі Ліги чемпіонів. Вже три місяці кращий футболіст СРСР 1985 року знаходиться на роздоріжжі. Чим же збирається займатися екс-наставник "Динамо"?

- Анатолій Васильович, вже встигли відпочити від футболу?

- На переосмислення пережитого в "Динамо" пішов місяць-півтора. Проаналізував, чого добився і чого не зміг добитися.

- Визнаєте свої помилки?

- Вважаю, що працював в правильному напрямі. Звичайно, без помилок не обійшлося. Але ж від мене залежало не все - підсумковий результат зумовили дії деяких гравців. Хлопці хотіли грати, але при цьому не хотіли тренуватися. А це несумісні речі. З українцями проблем не було. А ось з легіонерами. У одного спину болить, у другого - нога, у третього - заскоки в голові.

- Як з цим боролися?

- А як з цим можна боротися? Якщо гравець говорить, що у нього болить пах і він не може тренуватися? Лікарі ніяких відхилень в здоров"ї хлопця не знаходять, але він твердить, що пах у нього все одно нестерпимо болить. Тут складно придумати протидію.

- На думку Олега Лужного, команда була розділена на декілька угрупувань - бразильське, дві українські компанії - досвідчені і молоді гравці. Якісь кроки по об"єднанню командного духу робили?

- Намагався. Наприклад, пропонував хлопцям  всією командою сходити в ресторан. Разом з дружинами. Деякі гравці це нормально сприймали, у інших зацікавленості така пропозиція не викликала. Сподіваюся, новому наставникові вдасться в цьому плані навести порядок.

- Здивувалися, коли Юрій Сьомін прийняв "Динамо"?

- Ні, адже розмови про це ходили давно. На Україні його появу сприйняли із стриманим оптимізмом. Я цю думку розділяю. Юрій Павлович - кваліфікований наставник і хороша людина. Я його добре знаю.

- Перш ніж очолити "Динамо", Семін вам не дзвонив, не консультувався про положення справ в команді?

- Ні.

- Здивувалися, коли "Динамо" не стало укладати нові контракти з ветеранами - Валентином Белькевічем і Сергієм Федоровим?

- Не здивувався. "Динамо" все-таки потребує свіжого струменя.

- Сергій Ребров ще допоможе команді?

- На мою думку, так. У колективі повинен бути досвідчений гравець, який пройшов Крим і Рим. Але вирішувати це не мені.

- Олег Блохін, як відомо, прийняв  ФК "Москва". Коли ви грали за "Динамо", Москва і Київ були футбольними антагоністами. Спокійно сприйняли подібну рокіровку?

- Раніше такого дійсно і представити не можна було. Але тепер часи змінилися, і подібний обмін варто сприймати гранично спокійно.

- Ви б не хотіли піти по шляху Олега Володимировича?

- Працювати в Росії? Було б цікаво. Тим більше що за російським чемпіонатом я уважно стежив. На даний момент у мене є декілька пропозицій, але поки без всякої конкретики. А по роботі я вже скучив.

- Погодилися б тренувати російську команду першого дивізіону?

- Дивлячись яку. Якщо вона ставить завдання вийти в прем"єр-лігу, володіє адекватною інфраструктурою, за нею стоять солідні люди, то можна розглядати таку пропозицію зі всією серйозністю. Якщо ж бореться за виживання або ніяких задач не вирішує - навряд чи. Повинна бути присутньою позитивна динаміка зростання клубу.

- Чим займалися останні три місяці?

- З"їздив до себе на батьківщину, до Дніпропетровська, відвідав родичів. Вирішив ще цілу купу дрібніших справ. Але при такому вільному ритмі життя до цих пір відчуваю себе якось незвично.

- Де відзначатимете Новий рік?

- Удома, в Києві. Днями планую на тиждень з"їздити покататися в горах на лижах. Це моє хобі. Кататися, до речі, навчився відносно пізно - близько десяти років тому.

Джерело: "Спорт день за днем"
Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко готовий очолити російський клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути