пʼятниця, 09 липня 2010 09:03

Деметрадзе проведе два місяці у в"язниці

Деметрадзе проведе два місяці у в"язниці

Відомий футболіст Георгій Деметрадзе, затриманий в Грузії за підозрою в контактах зі "злодієм у законі", відправлений під арешт. Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на агентство "Пірвелі".

Міський суд Тбілісі, який вирішував питання про запобіжний захід, відмовився випустити спортсмена під заставу. Затриманому призначений стандартний термін попереднього ув'язнення - два місяці.

Інформацію про те, чи були заарештовані передбачувані спільники Деметрадзе, видання не має в своєму розпорядженні.

Футболіст і двоє його знайомих були затримані 8 липня. За уточненими даними, їх звинувачують у "вибиванні" боргу у людини, яка укладає парі на результат матчів чемпіонату світу з футболу. Ця людина (його ім'я не повідомляється) програв 140 тисяч доларів якомусь Давиду Пеікрішвілі, проте платити не став. Тоді Пеікрішвілі найняв Деметрадзе і ще двох чоловіків, щоб вони отримали гроші.

Ті у свою чергу, за даними поліції, зв'язалися зі "злодієм у законі" Вато Кіпіані, який проживає в Україні, щоб він задіяв свої зв'язки в Грузії і допоміг "вибити" борг. Гроші в результаті були виплачені, при цьому частина суми, як зазначає МВС, пішла на винагороду кримінальним елементам і повинна була надійти в "злодійський общак".

Деметрадзе і його передбачувані спільники були затримані, коли намагалися передати згаданому Пеікрішвілі решту грошей.

У знайомих футболіста, як повідомлялося, вилучено вогнепальну зброю. Кримінальну справу у зв'язку з подією порушена за статтею 223 Кримінального кодексу Грузії, яка передбачає покарання як за приналежність до категорії "злодіїв у законі", так і за контакти з кримінальними авторитетами.

Георгій Деметрадзе в минулому грав за російський клуб "Аланія", у складі якого він в 1999 році став найкращим бомбардиром російського чемпіонату. Пізніше він змінив цілий ряд клубів, в їх числі були київські "Динамо" і "Арсенал". Навесні 2010 року стало відомо, що він може продовжити кар'єру в клубі "Спартак-Цхінвалі".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Деметрадзе проведе два місяці у в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути