понеділок, 06 січня 2020 20:11

Давид Вілья добив "Манчестер Юнайтед" у фіналі Ліги чемпіонів

Нападник "Віссел Кобе" 38-річний іспанець Давид Вілья оголосив про рішення завершити кар'єру після закінчення сезону в Японії.

"Після 19 років професійної кар'єри я вирішив піти з футболу в кінці цього сезону. Спасибі всім командам, тренерам і одноклубникам, які дозволили мені насолоджуватися кар'єрою мрії. Спасибі моїй родині, яка завжди була поруч, щоби підтримати мене", - написав Вілья в твіттері.

Вілья виступав за хіхонського "Спортінг", "Сарагосу", "Валенсію", "Барселону" і "Атлетіко", "Мельбурн Сіті" і "Нью-Йорк Сіті". Форвард по три рази вигравав чемпіонат Іспанії, Кубок і Суперкубок Іспанії.

У складі "Барселони" ставав переможцем Ліги чемпіонів, Суперкубка УЄФА і клубного чемпіонату світу.

За збірну Іспанії, разом з якою Вілья виграв Євро-2008 і Кубок світу-2010, він провів 98 матчів і забив 59 м'ячів, будучи кращим бомбардиром в історії національної команди.

 

Давид Вілья почав свою футбольну кар'єру в академії Лангрео. Тоді, напевно, ніхто і не підозрював, що з десятирічного хлопчини вийде один з кращих нападників свого часу. "El Guaje" - так називали Вілью, стрімко йшов вгору кар'єрними сходами, успішно виступаючи і в хіхонському Спортінгу, і в Реал Сарагосі. Про це пише football.ua

У складі "Барселони" ставав переможцем Ліги чемпіонів, Суперкубка УЄФА і клубного чемпіонату світу

Коли в останніх виникли фінансові труднощі, тому довелося розлучатися зі своєю головною зіркою - Вілья відправився до Валенсії. Надалі Давид виграв чемпіонат Європи 2008 року зі збірною, заявивши про себе на весь світ.

Однак це був лише початок. Давид Вілья отримав запрошення від Пепа Гвардіоли в Барселону і в статусі гравця "синьо-гранатових" провів чудовий Мундіаль 2010-го року. El Guaje двічі відзначився у воротах Гондурасу, а перший гол, безсумнівно, є одним з кращих в його кар'єрі.

Не варто обходити стороною і взяття воріт збірної Чилі. Примітно, що іспанці програли перший матч групи збірної Швейцарії, а потім тріумфували в двох поєдинках, забивши чотири голи - три з них на рахунку Вільї.

Давид Вілья був нестримний на тому турнірі. Саме тоді, вже нападник Барселони вибив з турніру збірну Португалії єдиним точним ударом в матчі, а потім і повторив аналогічний маневр з парагвайцями. М'яч вперто не хотів летіти у ворота суперника, але все-таки потрапив в сітку.

У півфіналі і фіналі Давид Вілья не відзначався, але він свою місію виконав, внісши величезний внесок в успіх збірної.

Попереду його чекала ще одна нескорена вершина - Ліга чемпіонів. У першому ж сезоні каталонці вийшли в фінал, де їм належало зіграти проти Манчестер Юнайтед під керівництвом сера Алекса Фергюсона. "Синьо-гранатові" виграли 3:1, а Давид Вілья поставив ефектну крапку в тому протистоянні.

За свою кар'єру Давид Вілья пограв за всіх грандів іспанського футболу крім Реала, а тому "вершкових" цілком можна вважати головним подразником нападника на внутрішній арені. Напевно, один з кращих голів у кар'єрі Вільї відбувся в Ель Класіко.

Влітку 2014-го року Давид Вілья перебрався в Нью-Йорк, проте все одно поїхав на чемпіонат світу, де, звичайно ж, не був головною бойовою одиницею, але свій гол-красень забив. Іспанці провалили той турнір, навіть не вийшовши в плей-офф, але Вілья в останньому турі групового етапу засмутив збірну Австралії "тонким" ударом п'ятою.

У заключній частині своєї кар'єри Давид Вілья займався популяризацією спорту №1 в менш футбольних країнах, ніж Іспанія. В одному з матчів МЛС він видав розкішний гол з центру поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінал Кубка світу Швайнштайгер грав із закривавленим обличчям

638 матчів на клубному рівні і 98 у футболці збірної Іспанії, 324 і 63 взятий воріт відповідно. Звання кращого бомбардира в історії збірної, всесвітнє визнання, шикарні і важливі м'ячі, безліч титулів, розкішна техніка і неймовірне гольове чуття - все це вмістилося в 19 років професійної кар'єри Давида Вільї.

Зараз ви читаєте новину «Давид Вілья добив "Манчестер Юнайтед" у фіналі Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути