середа, 04 квітня 2012 11:22

"Даремно Мілевський купив Ferrari. Можуть і яйцями закидати"- Леоненко

"Даремно Мілевський купив Ferrari. Можуть і яйцями закидати"- Леоненко
Віктор Леоненко не вірить в успіх України на Євро-2012. Фото: faeri.ru

Екс-гравець київського "Динамо" Віктор Леоненко поділився враженнями про стан українського футболу і телепередач про нього.

Про телефутбол: Взагалі, якщо вже говорити про наші футбольні передачі, то я б як слід пройшовся по них! Та ще з матом! Тому що іноді дивишся на те, що йде з екрану, і дивуєшся. Один - воротар-експерт, інший - сидить і перекручує російські слова. Дивишся, і стає соромно. Скоро футболісти будуть, як боксери - побачать стовп, і посміхнуться йому. (Сміється). Але ж дійсно, останнім часом наші футболісти ведуть себе просто ганебно. Дивні весілля, дивні дружини... Втомлююся я від цього. І намагаюся подібного просто не помічати. Але воно саме приходить.

Про недавню купівлю Мілевського: От зараз Артем Мілевський купив собі Ferrari. Як же тепер його не труїти? Ще й кабріолет. Гаразд, було б постійно тепло і не було б пробок - тоді так, можна було б поганяти на такій машині. Хоча, це, наприклад, мені не соромно було б так їздити, а зараз вболівальники можуть і яйцями або помідорами закидати. Так що на місці Артема я б побоявся їздити на такій машині. Тим більше, що зараз він знову чомусь став запасним гравцем. Не знаю, правда, з чим це пов'язано.

Я вважаю, що купувати таку машину - це дурість. У нашій країні на таких автомобілях їздити не можна. Навіть не тому, що дороги погані. А через затори. Яка різниця, в якій машині ти сидиш під час кілометрового затору - в Запорожці або в Ferrari? Ну і до того ж, сам знаєш, у нас всі по бордюрах їздять - потрібен джип! Візьми ти собі якийсь наворочений позашляховик з басейном та сауною всередині. Все одно з Мілевським часто його друзі їздять.

І, крім того, таке просте питання: коли йому їздити взагалі? Ось зараз закінчиться чемпіонат України, Блохін "закриває" збірну на базі, а потім відразу почнеться чемпіонат Європи. Тобто їздити Мілевський зможе не раніше липня. Хоча, звичайно, з таким графіком роботи, який зараз є у футболістів в клубах, я б не тільки їздити встигав, але ще й у фільмах знімався б. У наші-то часи ми з семи днів тижня шість проводили на базі. А зараз у них три дні вихідних на тиждень. Я б при такому режимі вже півсвіту облетів би!

Про гру Артема: Я можу сказати про Мілевського. Не знаю, чому він зараз у запасі сидить, це у Сьоміна треба запитати, може - виховання, але чоловік менше став падати! Це плюс? Плюс! Так тепер Гармаш став валятися. Що, на це приємно дивитися? Начебто молодий хлопець, повинен битися, побиватися, а він валяється і ще картки отримує.

Про Ярмоленка: Зараз він там - зірка. Та йому до зірки ще знаєш скільки?!

Про прогрес Ярмоленка: Так молодець хлопець, хай старається, але йому треба не забувати, що треба ще себе правильно вести. Можна бути хорошим футболістом, але людиною... Ось з цим я завжди б'юся, тому що, ще раз повторю, я пройшов серйозну школу. Мене навчили дуже швидко: мотатися з м'ячем не можна, обрізати не можна... Я це знав, коли ще не знав, що 2?2 = 4! А зараз багато простих законів не знають!

Про Хачеріді: Чудово грає в останні 5-6 турів! Заважає, старається, б'ється ... Але як на нього розраховувати? Як тому ж Блохіну на нього розраховувати? На Євро треба буде зіграти всього три гри, а цей... (Пауза) футболіст може все зіпсувати за 15 хвилин.

Про те, що відводить тільки три гри українцям на Євро-2012: Чому? Я мав на увазі - спочатку. Хоча особливо не розраховую, бо за дев'ять місяців жоден тренер жодну збірну не зробить. Хіба що іспанців, їх не треба готувати - вони вже готові. Я чекаю тільки дива від Блохіна і від його помічників. Він же сам ще не знає, хто буде грати!

Про Тимощука: Він може на мене ображатися, але він же передачі віддає тільки поперек, тому і на два-три метри. Це не я вигадав - футбол всі дивляться. Я-то тут причому? У нього тільки підкати і передачі на один-два метри, а з мене ворога роблять.

Про слова Горана Попова, що футбол по телевізору він взагалі не дивиться: Я б на місці Попова не просто дивився б футбол по телевізору, а й засипав б з ним в обіймах! Я ось дивлюся зараз на футболістів, і мені погано від цього. Гаразд, про мене можна мову не вести, але я навіть не уявляю, що відчувають, дивлячись на це, Дем'яненко, Заваров, Безсонов, Трошкін. Адже мова йде про пародії на футбол! Люди ж раніше орали на полі! У Лобановського були під рукою чудові футболісти - їх і ганяти-то не було потреби. А зараз усе навпаки: зараз футболісти нічого не можуть, і їх потрібно ганяти ще в більшій мірі, ніж це відбувалося в мої часи.

Про те, як часто дивиться футбол: Нічого собі питання! Крім нашого чемпіонату, я регулярно дивлюся російську першість і іспанську. Чемпіонат Італії взагалі не дивлюся, чемпіонат Німеччини - дуже рідко. А те, що Тимощук на мене ображається ... Я вже говорив: на мене ображатися не можна!

Намагаюся побачити все, що хочеться. Не завжди, звичайно, виходить. По-перше, у мене купа друзів, а, по-друге, граю за ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «"Даремно Мілевський купив Ferrari. Можуть і яйцями закидати"- Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути