Ексклюзиви
субота, 26 червня 2021 21:19

Данія стала першим чвертьфіналістом Євро

Данія стала першим чвертьфіналістом Євро
Данія зіграла як улітку 1992 року. Фото: twitter.com/UEFAcom

Збірна Данії стала першим чвертьфіналістом чемпіонату Європи. В Амстердамі данці розбили збірну Вельсу – 4:0.

Форвард збірної Данії Каспер Дольберг забив перший гол в матчі зі збірною Уельсу. На 27-й хвилині Дольберг з лівого флангу змістився до центру, дійшов до штрафної і з правої ноги поклав м'яч у дальній нижній кут. На 48-й хвилині Дольберг оформив дубль. Мартін Брейтуейт в контратаці втік по правому флангу, легко втік від Джо Родона і прострілив у штрафну. Неко Вільямс невдало вибив м'яч на Дольберга, який без перешкод розстріляв ворота валлійців.

На 89-й хвилині Йоахим Меле довів рахунок до розгромного. Через пару хвилин Гаррі Вілсон отримав червону картку за фол проти Меле. У доданий час Брейтуейт забив четвертий м'яч данців.

Збірна Вельсу лише перших 20 хвилин чинила опір своїм суперникам. Поки були сили, валлійці пресингували. А після першого пропущеного м'яча гра Вельсу розвалилася. В атаці були сподівання лише на навіси, не проявляв фантазії лідер команди Гарет Бейл.

Натомість данці впіймали хвилю. Вони легко комбінували, втікали від суперників і забивали м'ячі. 60 ударів по воротах, які вони завдали в перших трьох матчах, виявилися далеко не випадковими. Без легкої і натхненної збірної Данії ця першість багато що втратила би.

Данія, якщо збереже свою гру, може повторити свій успіх 1992 року, коли команда після одного очка в двох стартових турах взялася перемагати супрників і не спинилася аж до фіналу. Принаймні переможцеві пари – Нідерланди – Чехія буде ой як нелегко у грі з такою Данією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія посіла останнє місце в групі

Збірна Данії здобула свою другу перемогу на Євро. Команда програла стартові дві гри, й утратила свого лідера Крістіана Еріксена. Однак потім данці потім розгромила Росію – 4:1 й вийшли до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Данія стала першим чвертьфіналістом Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути