четвер, 27 січня 2011 13:37

Данилов запросив Блаттера та Платіні на засідання Виконкому ФФУ

Данилов запросив Блаттера та Платіні на засідання Виконкому ФФУ

Президент УПЛ Віталій Данилов поставив свій підпис під заявою членів Виконавчого комітету ФФУ, які ініціюють термінове проведення Виконкому національної асоціації.

Згідно зі Статутом ФФУ, президент федерації зобов'язаний скликати засідання Виконкому у разі вимоги про це щонайменше однієї третини членів даного органу (мінімум 10 з 28-ми).

Заявники вимагають пояснити, хто і на якій підставі дезінформував ФІФА про стан речей в Україні, і хто надав право цій особі кинути тінь на імідж нашої країни перед усією міжнародною футбольною громадськістю.

Наводимо повний текст листа:

Президенту ФІФА пану Йозефу С. Блаттеру

Копії: Президенту УЄФА пану Мішелю Платіні

Президенту ФФУ пану Суркісу Г.М.

Всім колективним членам ФФУ

Засобам масової інформації

Шановані колеги!

Питання, підняті в листі ФІФА від 24 січня 2011 року, адресованому ФФУ, беззаперечно, є актуальними.

Тим не менш, у нас, членів Виконавчого комітету ФФУ, викликає здивування настільки різка реакція керівництва ФІФА на демократичні ініціативи засновників ? колективних членів Федерації футболу України. Ми поважаємо ФІФА як панівну у світовому футболі організацію, і віддані її статутним принципам, у тому числі цілісності, автономії та невтручання будь-кого у внутрішні справи як ФІФА, так і її членів.

У зв'язку з цим досить дивно читати у вказаному листі згадки про "сильний тиск з боку урядових організацій та інших осіб" на волевиявлення колективних членів ФФУ, про можливе призупинення членства ФФУ у ФІФА внаслідок того, що "деякі засідання членів [ФФУ] були проведені не у відповідності до правил та регламентних документів ФФУ". Кожен із нас вважав би своїм обов'язком повідомити відповідні інстанції про такі порушення, якби вони дійсно мали місце.

Нам здається, що якби керівники Федерації футболу України дізналися б про такі факти з документальним їх підтвердженням, необхідно було б передусім зібрати Виконавчий комітет ФФУ і на його засіданні детально розглянути і проаналізувати ці матеріали, після чого прийняти по ним законне колективне рішення.

На жаль, ми констатуємо, що керівники ФФУ ухиляються від колективного обговорення і діалогу, навмисно дезінформують про те, що відбувається в українському футболі.

Насправді ситуація виглядає абсолютно по-іншому, аніж її надали окремі керівники ФФУ: на ХІІ Конгресі ФФУ більшість його делегатів виказала бажання внести до порядку денного питання про вотум довіри президенту Суркісу. Маючи статус головуючого, він не погодився внести це питання до порядку денного, що фактично призвело до зриву Конгресу.

Пан Суркіс, пані Єва Паск'є та представник УЄФА у своїх виступах вказали на можливість скликання Позачергового Конгресу на вимогу 2/3 колективних членів ФФУ. Взявши до уваги позицію ФІФА та УЄФА, і розуміючи необхідність проведення Позачергового Конгресу, колективні члени ФФУ у подальшому діяли суворо у рамках процедури, передбаченої Статутом Федерації футболу України. Протоколи засідань їхніх органів управління, направлені на Вашу адресу раніше, показали, що більше 3/4 членів ФФУ вимагає проведення Позачергового Конгресу. Жодного тиску на колективних членів ФФУ під час їхнього вільного волевиявлення ким би не будь не здійснювалося.

Лист ФІФА викликав значний резонанс в Україні у зв'язку з чим ми відповідно до пункту 1 статті 25 Статуту ФФУ ініціюємо термінове проведення Виконкому ФФУ, на якому вимагатимемо пояснити, хто і на якій підставі дезінформував ФІФА про те, що відбувається в Україні, і хто надав право цій особі кинути тінь на імідж нашої країни перед усією міжнародною футбольною громадськістю.

Переконливо просимо представників міжнародних футбольних інституцій взяти участь у засіданні Виконкому ФФУ для формування власної незалежної позиції і точки зору.

На цьому ж засіданні ми маємо намір також розглянути питання, що виникли після непроведеного XII Конгресу ФФУ, у тому числі і Позачергового Конгресу.

З повагою,

Члени Виконавчого комітету ФФУ:

Бабаєв В.М.

Данілов В.Б.

Гайворонський І.Г.

Єропунов М.Л.

Мариновський В.М.

Межейко В.І.

Гостєв М.Т.

Павелко А.В.

Пилипенко В.О.

Стороженко С.М.

А також Голова Всеукраїнської профспілки "Футбол України", член ФІФПро Гатауллін І.Ф.

26.01.2011

За матеріалами УПЛ

Зараз ви читаєте новину «Данилов запросив Блаттера та Платіні на засідання Виконкому ФФУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути