понеділок, 10 лютого 2020 09:29

Далакян зламав руку і не зміг нокаутувати венесуельця

 

В суботу ввечері, 8 лютого, один із двох чинних українських чемпіонів світу серед боксерів-професіоналів, 32-річний Артем Далакян провів четвертий успішний захист титулу WBA у вазі до 50,8 кг. За одностайним суддівським рішенням уродженець Баку, Азербайджан, переміг венесуельця Хосбера Переса. Чергова домашня перемога над таким суперником Артемові нічого не дала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Третій після Ломаченка та Усика": дніпрянин Далакян став чемпіоном світу

На профі-ринзі Перес здобув 17 перемог, із яких лише 3 суперника мали позитивну різницю перемог і поразок. До зустрічі з Далакяном 25-річний венесуелець зустрічався лише з одним більш-менш серйозним противником – колишнім претендентом на чемпіонський титул, колумбійцем Робером Баррерою – та й тому програв.

Далакян мав очевидну перевагу протягом усього бою і напевно б нокаутував Переса – як трьох попередніх суперників під час захистів титулів у столичному КВЦ "Парковий". На заваді стала лише одна причина – у другому раунді він травмував праву руку. Пізніше виявилось, що травма була серйозною – в Артема зламана рука. І навіть з одною здоровою рукою в нього не виникало проблем з венесуельським опонентом. Його, як і усіх попередніх претендентів на свій титул, Далакян переміг зі значним запасом міцності. А який саме цей запас, мабуть, невдовзі зможемо побачити.

У цій вазі планують провести третій сезон Всесвітньої боксерської суперсерії. Позаторік переможцем першого сезону у першій важкій вазі став Олександр Усик. Українець тоді об'єднав 4 чемпіонські титули та отримав звання абсолютного чемпіона світу. Далакян заявив про готовність взяти участь у третьому сезоні WBSS за умови, що в ньому також виступлять інші чемпіони і визначиться "абсолют" у цій вазі. Для кар'єри Далакяна це був би оптимальний шлях, адже продовжувати бити у столиці України ноунеймів – тільки локалізувати свою кар'єру.

Продовжувати бити у столиці України ноунеймів – тільки локалізувати свою кар'єру

Є ще один шлях розвитку. 7 лютого в Панамі визначився "тимчасовий" чемпіон WBA у цій вазі. Ним став 34-річний панамець Луїс Консепсьон – досить відоме ім'я в професійному боксі. Зустріч із ним також би стала кроком вперед для Далакяна для "глобалізації" свого титулу. Але для початку треба залікувати травму. І паралельно очікувати хороших новин від німецького промоутера Кале Зауерлянда, організатора і обличчя WBSS.

Артем Далакян на профі-ринзі виграв усі 20 боїв, 14 нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «Далакян зламав руку і не зміг нокаутувати венесуельця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути