неділя, 25 лютого 2018 13:16

"Третій після Ломаченка та Усика": дніпрянин Далакян став чемпіоном світу

 

Цього ранку в американському Інглвуді Україна отримала третього чинного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів – після Василя Ломаченка та Олександра Усика. 30-річний дніпрянин Артем Далакян у своєму 16-му поєдинку завоював вакантний титул WBA у вазі до 50,8 кг. Переміг за очками 37-річного американця, екс-чемпіона світу у двох вагових категоріях Браяна Вілорію. Усі троє суддів віддали перемогу українському боксерові з рахунком – 118:109. Gazeta.ua виділяє важливі деталі чемпіонського бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала третього чемпіона світу з боксу

1. Далакян став найлегшим в історії українським чемпіоном світу. До нього таким був Володимир Сидоренко – чемпіон світу за версією WBA у 2005-2008 роках в категорії до 53,5 кг. Також Артем став одинадцятим в історії України чемпіоном світу.

Український боксер діяв жорстко, різко, в міру серійно, не визнаючи авторитету суперника

2. Український боксер діяв жорстко, різко, в міру серійно, не визнаючи авторитету суперника. Переважав його в габаритах і фізичній міці, роботі на ногах і нестандартності в діях. Добре маневрував і зміщувався з лінії вогню після своїх атак. Був занадто швидким та невловимим для свого вікового суперника, зазвичай випереджав його дії. З першого раунду щільно потрапляв по корпусу. Перемога виявилась домінантною і несподівано легкою. Враховуючи, що фаворитом двобою вважався Вілорія, а Далакян не був перевірений на топовому рівні. Бій також показав, що 37 років для цієї ваги – далекий для того щоб демонструвати свою пікову форму.

3. Тепер мабуть слід очікувати відстоювання титулу – і не один раз – в Україні. Компанія "Union Boxing Promotion", яка представляє інтереси нового чемпіона, відома організацією домашніх захистів для своїх бійців. Так, В'ячеслав Сенченко проводив чотири захисти вдома.

4. Артем Далакян здобув титул, залишений вакантним після того, як японець Кадзуто Іока оголосив про завершення кар'єри. Показав, що є грізною силою у дивізіоні. В післяматчевому коментарі дніпрянин розповів, що дуже пишається тим, що став найновішим чемпіоном світу з України. Також заявив про бажання провести об'єднавчий бій проти будь-кого з інших чемпіонів світу.

За цей поєдинок Далакян отримає $25 тисяч, його суперник – удвічі більше. Перемога Артема стала 16-ою в його кар'єрі у 16-му бою, має 11 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «"Третій після Ломаченка та Усика": дніпрянин Далакян став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути