четвер, 07 грудня 2017 20:11

Що важливо зробити "Шахтареві" найближчим часом

Що важливо зробити "Шахтареві" найближчим часом
Паулу Фонсека і Хосеп Гвардіола перед матчем у Харкові shakhtar.com

"Найкращий футбол не гарантує найкращі результати. Достатньо зіграти невдало 45 хвилин, щоб вилетіти з турніру", - заявив наставник "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола на прес-конференції перед матчем проти донецького "Шахтаря" у Харкові.

Наступного дня "гірники" перемогли лідера чемпіонату Англії - 2:1 і вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Вихід донеччан у плей-оф — це не просто успіх, а дуже великий успіх. Особливо на тлі того, як впав рівень чемпіонату України.

"Гірники" потрапили у групу з "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли, "Наполі" Маурісіо Саррі і "Феєноордом" Джованні ван Бронкхорста. Більшість прогнозів були не надто оптимістичні — боротьба за третє місце і вихід в Лігу Європи.

Сам тренерський штаб дуже обережно оцінював свої шанси на вихід з групи. Паулу Фонсека весь час наголошував, що пріоритетом для команди є чемпіонат України, а головні фаворити у групі - "Манчестер Сіті" та "Наполі".

У підсумку "гірники" здобули чотири перемоги і набрали 12 очок, фінішувавши на другому місці у групі. Вихід у плей-оф Ліги чемпіонів вийшов заслуженим, хоча не обійшлося без щастя.

У першому матчі "Наполі" недооцінив суперника, а Саррі помилився зі складом. Дві перемоги "Шахтар" здобув над проблемним "Феєноордом". У вирішальному матчі "гірники" обіграли у Харкові експериментальний склад "Сіті". Команда дострокого гарантувала собі перше місце у групі і Гвардіола вирішив підготуватися через матч з "Шахтарем" до дербі з "Манчестер Юнайтед".

У самого "Шахтаря" теж чимало проблем. У команди відсутня лавка запасних, капітан Даріо Срна призупинив виступи через допінговий скандал, "гірники" багато пропускають навіть у чемпіонаті України, донеччан не вистачає на всі 90 хвилин матчу

Але у самого "Шахтаря" теж чимало проблем. У команди відсутня лавка запасних, капітан Даріо Срна призупинив виступи через допінговий скандал, "гірники" багато пропускають навіть у чемпіонаті України, донеччан не вистачає на всі 90 хвилин матчу.

Зараз команді важливо зберегти футболістів і підсилити проблемні позиції. У першу чергу, мова йде про правого захисника. Контракт Фонсеки і його штабу закінчується влітку. Клубу також варто визначитися — чи продовжити співпрацю з португальцем чи вже шукати йому заміну. Паулу сам не приховує, що мріє працювати в Англії.

Очевидно, що "Шахтар" буде найбажанішим суперником в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Приклад "Наполі" вже показав чого може коштувати недооцінка.

Перефразовуючи слова Гвардіоли, можна сказати, що не найкращий у світі футбол приніс "Шахтареві" перемоги. І достатньо зіграти вдало 45 хвилин, щоб вийти у плей-оф турніру.

А поява Фонсеки в костюмі Зорро на прес-конференції додала події яскравих емоцій та трохи гарного шоу. Це був той момент, коли англійські журналісти позаздрили українцям, бо в них такого не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Екс-зять Марадони не врятував" - ЗМІ про перемогу "Шахтаря" над "Манчестер Сіті"

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 11 грудня. Можливі суперники - англійські "Манчестер Юнайтед", "Тоттенхем" і "Ліверпуль", французький "ПСЖ", італійська "Рома", іспанська "Барселона" і турецький "Бешикташ". Перші матчі пройдуть 13 лютого наступного року, "Шахтар" точно почне вдома.

Зараз ви читаєте новину «Що важливо зробити "Шахтареві" найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути