Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 14:51

"Екс-зять Марадони не врятував" - ЗМІ про перемогу "Шахтаря" над "Манчестер Сіті"
6

У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів
Фото: reuters.com
У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів
У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів
У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів
У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів

Вчора "Шахтар" в Харкові в рамках групового раунду Ліги чемпіонів обіграв англійський "Манчестер Сіті", 2:1 і здобув путівку до 1/8 фіналу. Як відреагували на цей успіх вітчизняні ЗМІ - в нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добре, що "Ман Сіті" програв" - Гвардіола відреагував на поразку від "Шахтаря"

"Цю команду Фонсеки навряд чи коли-небудь назвуть ідеальною на відміну від, скажімо, команд Гвардіоли, - пише видання tribuna.com. - Їй відчутно не вистачає сил на другі половини матчів, вона посередньо тримає удар проти топ-команд, а "сухі" матчі - рідкість навіть в чемпіонаті України, чий рівень лише трохи сильніший за першість водокачки. Однак для виходу в плей-оф Ліги чемпіонів ідеальність ніби як і не потрібна. Потрібні набрані очки, з цим у "Шахтаря" все гаразд - більше з клубів, що стали другими в групах, набрала лише "Баварія". Окремо варто відзначити Марлоса - дві гольові передачі, досить обґрунтовані претензії на пенальті, постійне прагнення загострювати. Загалом, все, чого можна хотіти від гравця збірної України. А що не забив - навряд чи він сильно засмутився. У перерві Гвардіола зумів завести своїх підопічних, і пішов тиск "Сіті". Були й удари Сане з усіх можливих позицій, і штанга після удару юного Діаса, і врешті-решт пропущений гол після фолу Бутка. Не було одного - відчуття приреченості. Було видно, що "Шахтарю" дуже нелегко, але команда намагалася вибігати в контратаки і по можливості грамотно вбивала час".

Для виходу в плей-оф Ліги чемпіонів ідеальність ніби як і не потрібна. Потрібні набрані очки, з цим у "Шахтаря" все гаразд - більше з клубів, що стали другими в групах, набрала лише "Баварія"

"Затяжні атаки плодів гостям особливо не приносили, а ось кожна швидка відповідь "гірників" несла у собі загрозу, - зазначає sport.ua. - Чергова контратака завершилася передачею Марлоса на Бернарда і блискучим ударом бразильця з лівого кута штрафного у дальню "дев'ятку" - 1:0. Відразу після цього Бернард міг оформити дубль, але метрів з десяти не зміг пробити Едерсона. Втім, гра, що невдало складалася, внесла нервозність в дії "городян", і голкіпер припустився помилки. Після довгої передачі Марлоса до штрафного "Сіті" Едерсон на виході промахнувся по м'ячу, а Ісмаїлі точним ударом подвоїв перевагу "гірників". З початком другої половини зустрічі підопічні Гвардіоли прогнозовано побігли в атаку. "Гірники" закриватися не стали і продовжили турбувати захист гостей гострими контрвипадами. Час минав, а футболісти "Шахтаря" впевнено справлялися з хаотичними наскоками "Манчестера". Для посилення атаки тренерський штаб Гвардіоли пустив у бій 18-річного Браїма Діаса і свою головну зірку Серхіо Агуеро. І ці ходи значно пожвавили конструктивну гру "городян". Особливо досяг успіху в створенні юний Діас. Саме після прострілу останнього м'яч у ворота ледь не переправив Жезус: "Шахтар" підстрахувала штанга. Кінцівка поєдинку проходила за тотальної переваги "Манчестера". Штурм "городян" дав результат на 2-й компенсованій хвилині, коли Бутко в штрафному збив Жезуса. Пенальті точним ударом реалізував Агуеро, але на більше часу у "Сіті" вже не було".

"Для" Шахтаря "матч почався не з дуже доброї новини - вже на другій хвилині в Роттердамі "Наполі" відкрив рахунок. Це означало, що "Шахтарю" не можна було програвати, - акцентує увагу football.ua. І під кінець 26-ї хвилини наша команда вийшла вперед! Бернард просто фантастично пробив і відправив м'яч у дальню дев'ятку воріт Едерсона! "Шахтар" продовжував розривати англійців і другий гол виглядав більш ніж справедливим. Марлос віддав чудовий пас на Ісмаїлі, той повів м'яч з-під ніг у Едерсона і відправив його вже в порожні ворота! Після відпочинку Ман Сіті одразу ж нагадав трибунам, ким є і створив перший напівмомент. Сане небезпечно пробивав у дальній кут після флангової передачі, але П'ятов зміг забрати м'яч. Шахтар спокійно справлявся з усіма випадами Сіті і не можна сказати, що команда весь тайм оборонялася. "Гірники" банально грали за рахунком. Однак гості один м'яч наприкінці зустрічі все-таки відіграли. Агуеро з пенальті не залишив шансів Андрію П'ятову. Часу зрівняти рахунок у Сіті не залишалося".

Стадіон скочив на ноги, і буквально в цю ж секунду на табло з'явилася інформація, що "Феєноорд" зрівняв рахунок! Це було схоже на якийсь джекпот

"Коли вже здавалося, що матч переходить у позиційну стадію, блиснув індивідуальною майстерністю Бернард. 10-й номер "гірників" отримав м'яч на лівому куті штрафного, трохи змістився в центр і завдав божевільний за красою і такий, що не береться для голкіпера удар в дальню "дев'ятку" - 1:0. Такий самий гол, як донеччани пропустили в Неаполі два тижні тому, - підкреслює segodnya.ua - Бразильський малюк на куражі ледь не оформив дубль, але з відмінною позиції не зміг переграти Едерсона. Зате Ісмаїлі за п'ять хвилин втік від захисників "синіх", прокинув м'яч повз голкіпера, який вибіг йому назустріч і спокійно катнув м'яч у порожні ворота - 2:0. Стадіон скочив на ноги, і буквально в цю ж секунду на табло з'явилася інформація, що "Феєноорд" зрівняв рахунок! Це було схоже на якийсь джекпот. А що ж великий і могутній "МанСіті"? За великим рахунком, за весь перший тайм - нічого. В атаці у гостей був комплект на дев'ятизначну суму в євро - Сілва, Жезус, Сане, а в другому таймі на підмогу вийшов і Агуеро. Однак екс-зять Марадони - хоч і заробив, а потім і сам же реалізував пенальті - не врятував "МанСіті" від завершення їхньої фантастичної серії в 20 перемог поспіль. У Харкові, від "Шахтаря", Гвардіола зазнав першої поразки за 227 днів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто склав компанію "Шахтарю" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 11 грудня, а перші матчі пройдуть 13 лютого наступного року. Згідно з регламентом, переможці груп при жеребкуванні будуть сіяними, а поєдинки у відповідь проведуть вдома.

Зараз ви читаєте новину «"Екс-зять Марадони не врятував" - ЗМІ про перемогу "Шахтаря" над "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути