Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2018 13:26

Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"

Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"
Ерік тен Хаг, найкращий тренер Нідерландів-2016

Cьогодні київське "Динамо" почне боротьбу за груповий турнір Ліги чемпіонів. Суперник – нідерландський "Аякс". Клуб – чотириразовий володар Кубку/Ліги чемпіонів, 1971-1973, 1995. Вісім років тому саме "євреї", як називають "Аякс", не дозволили "Динамо" Газзаєва пройти до групового етапу.

Що являє собою нинішній "Аякс"?

Кадри

Влітку "Аякс" втратив флангового форварда Джастіна Клюйверта. Він перейшов до "Роми" і уже встиг віддати голеву передачу на Едіна Джеко в першому турі серії "А" проти "Торіно".

Натомість клуб повернув захисника Дейлі Блінда з "Манчестер Юнайтед", купив атакувального півзахисника Душана Тадича із "Саутгемптона", форвардів Хасана Бальде з бельгійського "Мехелена" та Закарія Лаб'яда з іншого нідерландського клубу, "Утрехта". Загалом клуб витратив влітку на €24,1 млн більше, ніж заробив на трансферах.

Лідери у лініях

24-річний камерунський воротар Андре Онана – чемпіон континенту. Вважається найкращим у Африці. Чудова реакція, майстер з відбиття 11-метрових.
Оборона – Маттейс Лігт, 19 років, ним цікавляться "Барселона", "Реал" та "Манчестер Юнайтед"

Хакім Зієш – 25-річний майстер пасу, марокканець, найкращий атакувальний футболіст команди. Ще один сильний гравець середини поля – Душан Тадич.

Загалом клуб витратив влітку на 24, 1 млн. євро більше, ніж заробив на трансферах

Френкі Де Йонгу, опорнику, 21 рік, але він уже на прицілі у "Барселони". І дуже хотілося, щоб хавбек приєднався до Мессі наприкінці наступного тижня. Адже це означатиме, що "Аякс" не вийшов до групового турніру. У іншому випадку, Де Йонг, принаймні до зими, залишиться в "Аяксі".

35-річний Клаас-Ян Хунтелаар – безальтернативний у центрі нападу.

Втрати

Травмовані бразильський вінгер Давид Нерес – може вийти тільки у повторному поєдинку в Києві. Також буде відсутній центрфорвард Каспер Дольберг.

Тренер

48-річний Ерік тен Хаг. Найкращий тренер країни-2016. Досяг цього, працюючи в "Утрехті". Там виграв Кубок країни, посів п'яте місце в чемпіонаті. Раніше працював у молодіжній системі "Баварії", коли основну команду очолював Пеп Гвардіола.

У "Аяксі" з грудня 2017-го року. Команда посіла друге місце: наздогнати ПСВ було нереально. Ставить швидкий, комбінаційний футбол, через короткий пас, активні фланги. Традиційна "голландська" схема, 1-4-3-3, у нинішньому "Аяксі" змінена на 1-4-2-3-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич пояснив, чим "Аякс" відрізняється від "Динамо"

Матч "Аякс" - "Динамо" розпочнеться сьогодні о 22:00 за київським часом. Годиною раніше стартує наша текстова трансляція з Амстердама.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути