пʼятниця, 19 березня 2021 21:00

Що треба знати про майбутнє мегапротистояння у боксі

Що треба знати про майбутнє мегапротистояння у боксі
Тайсон Ф'юрі спробує стати абсолютним чемпіоном світу у суперважкій вазі. Фото: Gettyimages.com

Оголосили про підписання контракту на проведення двох боїв між лідерами надважкої вагової категорії, британцями Тайсоном Ф'юрі та Ентоні Джошуа. Напружені переговори між промоутерами щодо об'єднання титулів у хевівейті тривали з січня цього року. Врешті минулої суботи був поставлений останній підпис в контракті.

Якщо нічого надзвичайного не станеться, невдовзі нас очікують два найгучніші боксерські поєдинки останніх років. Вперше за більш як 20 років, у надважкій вазі з'явиться абсолютний чемпіон світу. Останнім був теж британець - Леннокс Льюїс. Цей статус був за ним у період з листопада 1999-го до квітня 2000 року.

Новина про підписання контракту з'явилася усього через декілька днів після того, як Ф'юрі висловив розчарування переговорами, розповів, що припинив тренування, відпочиває і випиває до 7-ми літрів пива в день.

"Ви ніколи не зрозумієте Тайсона, - відреагував на цю новину Едді Гірн, промоутер Джошуа. - Це можуть бути "ігри розуму". В нього міг бути поганий день. Він міг бути трохи злий. Або просто пожартувати".

Очікується, що протягом місяця сторони досягнуть домовленості про місце і дату першого бою, прийнятні для обох бійців. За деякими даними, якщо протягом цього часу не вдасться домовитись, то контракт може бути розірваний

Планується, що два поєдинки відбудуться цьогоріч. Перший бій між чемпіоном світу за версією WBC Тайсоном Ф'юрі і володарем титулів WBA, IBF і WBO Ентоні Джошуа хочуть провести в червні-липні, матч-реванш ідеально - у листопаді-грудні. Згідно з контрактом, гонорар у першому поєдинку розділиться порівно між суперниками. В другому - переможець першого бою отримає 60%. За перший поєдинок суперники отримають $100-140 млн кожен.

Очікується, що протягом місяця сторони досягнуть домовленості про місце і дату першого бою, прийнятні для обох бійців. За деякими даними, якщо протягом цього часу не вдасться домовитись, то контракт може бути розірваний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко назвав фаворита в бою Джошуа - Ф'юрі

Майбутні суперники володіють видатними антропометричними даними. Зріст Ф'юрі 206 см, розмах рук - 216 см. Джошуа поступається йому на 8 см в обох компонентах.

32-річний Ф'юрі є непереможним на профі-ринзі. Він виграв 30 боїв, 21 нокаут, та один закінчив унічию - перший бій з американцем Деонтеєм Вайлдером в грудні 2018-го.

31-річний Джошуа має одну поразку - від американця Енді Руїза-молодшого в червні 2019-го. Того ж року в грудні він її "закрив" і повернув собі три титули.

Перепусткою на чемпіонський рівень для обох став бій проти Володимира Кличка. В листопаді 2015-го Ф'юрі в нудному і тягучому бою переміг українця за очками, забрав у нього три титули і завершив "еру Кличків". В квітні 2017-го Джошуа завдав другої поспіль поразки Кличку-молодшому і відправив того на спортивну пенсію. Їхня зустріч стала однією із найбільш видовищних у хевівейті останніх двох десятиліть.

Джошуа - позитивний персонаж, приклад для наслідування, дисциплінований, "режимник", прихильник здорового способу життя і правильного харчування. Ф'юрі - гострий на слівце "трештокер", любитель гамбургерів, пива, віскі, а часом і наркотиків

Неймовірно захопливим моментом майбутнього протистояння буде те, що суперники - цілковиті антагоністи, абсолютно протилежні особистості, зовсім різні за манерою боксери. Джошуа - позитивний персонаж, приклад для наслідування, дисциплінований, "режимник", прихильник здорового способу життя і правильного харчування. Ф'юрі - гострий на слівце "трештокер", любитель гамбургерів, пива, віскі, а часом і наркотиків. Джошуа - боксер із хорошою класичною школою, який діє чітко згідно з розробленим планом на бій. Ф'юрі - імпровізатор і актор в ринзі, "прочитати" якого вкрай важко.

Ф'юрі - фаворит. Але це нічого не значить. Перший бій може закінчитись як завгодно. Джошуа володіє неймовірно потужним ударом з обох рук, в нього руйнівний правий прямий. А особливо небезпечний правий аперкот - його він вміло "ховає" під час своїх контратак, пробиваючи зустрічний. Аперкот може стати головною зброєю Джошуа в бою на ближній дистанції і в розмінах. А ще можна очікувати від Джошуа численних ударів по корпусу. Ф'юрі ж, який не володіє настільки потужним панчем, як Джошуа, намагатиметься діяти з дистанції, збивати суперника з прицілу, бути активнішим і задавати тон бою.

Переможець першої зустрічі між Ф'юрі і Джошуа дуже ймовірно залишить пояс WBO вакантним. У повторному поєдинку між ними на кону стоятиме вже три титули. Підписання контракту на бій Ф'юрі - Джошуа відкрило дорогу для завершення угоди між командами Олександра Усика і британця Джозефа Джойса. Ймовірно, влітку боксери розіграють "тимчасовий" титул, який стане повноцінним після того, як від нього відмовиться переможець мегафайту Ф'юрі - Джошуа. Якщо все піде за планом, наступного року переможці пар Ф'юрі - Джошуа і Усик - Джойс знову зустрінуться в бою за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про майбутнє мегапротистояння у боксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути