субота, 17 квітня 2021 09:00

Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Динамо"

Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Динамо"
Луїш Каштру та Мірча Луческу. Фото: ФК ""Шахтар"

17 квітня відбудеться центральний матч другої частини чемпіонату України між "Шахтарем" та "Динамо".

Донеччанам обов'язково потрібно перемагати. Для підопічних Луїша Каштру це останній шанс поборотися за чемпіонство.

"Шахтарю" нічого не залишається, як атакувати та йти вперед. Колишні лідери уже не можуть давати результат. Тайсон розсварився із керівниками клубу та повернеться в Бразилію. Ісмаїлі ніяк не може відійти від травми коліна. Кондиції Марлоса зараз не найкращі. Тільки Жуніор Мораес почав "оживати" та повернувся після травми коліна Тарас Степаненко. Нещодавні новачки команди -Тете, Манор Соломон, Додо - мають ставати лідерами команди.

Проблеми з Тайсоном скоротили глибину складу команди. Каштру не має можливості посилювати гру чи пропонувати супернику різні варіанти ведення гри. Без Тайсона донеччани втратили атакувальний потенціал в середині поля. Каштру будує свої атаки через фланги.

Тепер у "Динамо" в ролі "джокера" є не тільки Жерсон Родрігес, але і Віктор Циганков

"Шахтар" останні матчі грає із двома руйнівниками - Степаненком та Майконом - в середині поля, щоб якось нівелювати проблеми в обороні. Вітао явно не переконав. Найкращі часи Сергія Кривцова вже минули, а Миколі Матвієнку бракує стабільності та лідерських якостей. Каштру тасує оборону. Зараз повернув Валерія Бондаря в центр та на лівому фланзі довіряє Маркіньосу Сіпріано. Це не сприяє надійності.

Мірча Луческу показав себе як консервативний тренер. Від нього не варто чекати несподіванок, особливо у важливих матчах. "Динамо" нівелюватиме сильні сторони суперника та грати другим номером.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" уже стало чемпіоном

Через перебір карток пропустить матч Сергій Сидорчук. Важливість капітана команди для гри "Динамо" значна. Йому немає альтернативи. Луческу нічого не буде вигадувати, а поставить в середину поля Володимира Шепелєва.

Напруга поєдинку сприятиме чималій кількості попереджень, імовірні вилучення. Арбітриня матчу Катерина Монзуль відома своєю принциповістю

Враховуючи нинішні атакувальні акценти у грі "Шахтаря", важливою стане надійність Віталія Миколенко та Томаша Кендзьори - крайніх захисників "Динамо".

Луческу спробує знову вирішити гру в другому таймі, які він це вже неодноразово робив у матчах чемпіонату України. Після перерви кияни збільшують темп гри та тиснуть на слабкі сторони суперника. Тепер у "Динамо" в ролі "джокера" є не тільки Жерсон Родрігес, але і Віктор Циганков, який відновився після травми.

Багато що залежатиме від психології. "Шахтар" відчуває тиск відповідальності за результат. "Динамо" напротивагу має право на помилку.
Навряд чи ми побачимо якусь видовищну гру з великою кількістю моментів.

Напруга поєдинку сприятиме чималій кількості попереджень, імовірні вилучення. Арбітриня матчу Катерина Монзуль відома своєю принциповістю.


Гра між "Шахтарем" та "Динамо" розпочнеться о 19:30, текстову трансляцію читайте на нашому сайті.

У першому колі "Шахтар" переміг "Динамо" - 3:0. Суперкубковий матч виграв Луческу – 3:1.

У турнірній таблиці динамівці випереджають "Шахтар" на 7 очок за 5 турів до фінішу чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути