Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2022 15:15

Чому "Зеніт" позбудеться Ракицького

Чому "Зеніт" позбудеться Ракицького
Ярослав Ракицький майже десять років грав за "Шахтар". Фото: ФК "Шахтар"

У матчі 1/16 фіналу Ліги Європи чемпіон Росії "Зеніт" програв вдома четвертій команді Іспанії "Бетісу" - 2:3.

Головним антигероєм матчу став колишній захисник "Шахтаря" та збірної України 32-річний Ярослав Ракицький. Український оборонець повністю провалив матч та причетний до трьох пропущених голів у власні ворота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VIP-заробітки. У Польщі Коноплянку тренуватиме наставник Левандовського

Після зимової паузи виявилося, що Ракицький серйозно здав у швидкості, він просто не встигає за суперниками. У матчі проти "Бетісу" спочатку грубо сфолив на жовту карту, просто не встигнувши за м'ячем. Після подачі стандарту втратив позицію та програв верхову дуель. У другому пропущеному м'ячі дав можливість супернику спокійно пройти метрів 30 і вдарити по воротах без опору. А апогеєм став третій гол, коли Ракицький з воротарем "Зеніта" втратили м'яч біля власних воріт.

Зрозуміло, що з такою грою ніхто новий контракт Ярославу не запропонує. Чинна угода захисника діє до кінця сезону. З таким рівнем гри Ракицький не конкурентний у Європі, навіть на рівні Ліги Європи.

Ракицький привіз всі три голи у матчі проти "Бетісу"

2019 року його брали у "Зеніт" більше через політичні мотиви. Гравець збірної України переходить у російський клуб. Мовляв, спорт та політика не сумісні. Це мало розголос в інформаційних просторах України та Росії. Влітку футболісту буде вже 33 роки. Сенсу продовжувати контракт з ним немає жодного. Тим паче, що він займає місце легіонера, на яке можна запросити сильнішого гравця для підняття рівня команди. Якщо навіть до закриття трансферного вікна захисник знайде собі новий клуб, то його відпустять.

Повернення Ракицького в Україну не виглядає логічним. У нього величезна зарплата. Ніхто її не зможе платити, крім "Динамо" та "Шахтаря". Кияни, хоч потребують посилення захисту, але роблять ставку на молодих гравців та не готові йти на репутаційні втрати. "Шахтар" на цій позиції має Миколу Матвієнка.

Залишається йти на пониження у Росії. До середняка місцевого чемпіонату зі зменшенням зарплати, або спробувати знайти команду собі у Європі. Навряд чи Ракицький може зацікавити команди з провідних чемпіонатів. Тому залишається Туреччина чи Близький Схід. Але тут має бути агент, який пролобіює перехід.

Ярослав Ракицький є вихованцем "Шахтаря". Покинув донецький клуб через конфлікт з тодішнім тренером команди Пауло Фонсекою. У складі збірної України провів 54 матчі та брав участь у Євро-2012 і Євро-2016.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Зеніт" позбудеться Ракицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути