Ексклюзиви
субота, 12 лютого 2022 19:30

VIP-заробітки. У Польщі Коноплянку тренуватиме наставник Левандовського

VIP-заробітки. У Польщі Коноплянку тренуватиме наставник Левандовського
Євген Коноплянка підписав контакт із польським клубом до літа 2022 року. Фото: ФК "Краковія"

Колишній лідер збірної України 32-річний Євген Коноплянка став гравцем "Краковії".

Український вінгер розірвав контракт із "Шахтарем, який діяв до літа 2022 року. Коноплянка підписав угоду із польським середняком на п'ять місяців з опцією продовження угоди ще на рік. Ексвінгер "Севільї" та "Шальке" пішов на суттєве зниження зарплати, щоб мати можливість грати за "Краковію".

Спеціально для Gazeta.ua журналіст Eurosport Poland and TVN24 Кжиштоф Забаровський оцінив трансфер Коноплянки до польської "Екстракласи".

Вас здивував перехід Коноплянки до чемпіонату Польщі?

Звичайно, Коноплянка — одне з найбільших прізвищ у польській "Екстракласі". Його резюме вражає, але у нас було кілька схожих гравців, і вони в основному провалилися - Мирослав Стох або Едуардо. Останніми відомими гравцями, які зіграли дуже добре, були Даніель Любоя та Мілош Красич.

Українець приєднався до команди, яка зараз не є одною із найкращих у Польщі. У "Краковії" немає шансів здобути чемпіонський титул цього сезону. Чесно кажучи, у них мало шансів потрапити в Лігу конференцій.

Нова команда Коноплянки не є багатим клубом, але вже багато років має стабільне фінансове становище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Суркіс даремно продав Супрягу в "Сампдорію"

Як оцінюють перехід Коноплянки польські ЗМІ?

Польські медіа коментують "зірка прибула", "великий трансфер". Звичайно, ми сподіваємося, що Коно буде зіркою, але це залежить в основному від нього самого, його здоров'я та його ставлення.

Що ви можете сказати про нового тренер Коноплянки?

Яцек Зєлінський став тренером "Краковії" в листопаді. Він повернувся до клубу, де працював в сезонах 2015/17. Це дуже досвідчений тренер, виграв титул польського чемпіона з "Лехом" у 2010 році. У його команді грав Роберт Левандовський до переходу в "Боруссію" Дортмунд.

Зєлінський віддає перевагу наступальному стилю. Його команди зазвичай забивають багато голів. Як тренер у нього завжди хороші стосунки з гравцями, ЗМІ поки не повідомляли про особисті конфлікти. Його колишні футоблісти підкреслюють, що Зєлінський є чесним тренером.

"Краковія" використовує побудову гри 1-3-4-2-1. Три захисники, по одному гравцю на флангах та три виражених гравці атаки.

"Шахтар" придбав Євгена Коноплянку влітку 2019 року у німецького "Шальке" за €2 млн.

Загалом Євген провів за "Шахтар" 46 матчів, оформивши п'ять голів і три асисти. У поточній кампанії півзахисник награв 47 хв. у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Коноплянка виступав за збірну України з 2010 року. Брав участь у Євро-2012 та Євро-2016. Загалом провів за національну команду 86 матчів та забив 21 голи.

Захищав кольори "Дніпра", "Севільї" та "Шальке".

Нова команда українця займає дев'яте місце у чемпіонаті Польщі. 19 лютого "Краковія" зіграє проти "Ягеллонії" в гостях.

Зараз ви читаєте новину «VIP-заробітки. У Польщі Коноплянку тренуватиме наставник Левандовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути