понеділок, 16 серпня 2021 12:00

Чому збірна України з футболу досі не має тренера

Чому збірна України з футболу досі не має тренера
Андрій Шевченко та Андрій Павелко. Фото: Facebook.com/andriy.pavelko

За два тижні до матчу відбору Кубка світу проти Казахстану збірна України не має головного тренера.

Попередній наставник Андрій Шевченко попрощався із національною командою 31 липня. Його рішення стало несподіваним для керівників Української асоціації футболу. Інакше не поясниш відсутність кандидата на посаду. У короткий термін потрібно шукати тренера.

Головним претендентом був Сергій Ребров. Він заявляв про бажання працювати зі збірною. Але ще перед Євро підписав контракт із "Аль-Айном" з ОАЕ. Боси клубу не хочуть відпускати просто так тренера та вимагають компенсації за розірвання контракту. УАФ просто не має такої позиції.

Мирон Маркевич мав статус тренера, який в разі чого замінить Шевченка. Мирон Богданович чекав п'ять років свого шансу. Враховуючи досвід, кваліфікацію, репутацію, це був би хороший варіант для збірної. Але зробивши ставку на Реброва, керівники УАФ не зовсім чемно повелися із Маркевичем. Пропонуючи йому в кращому разі посаду на короткотривалий термін, доки зайняти Ребров. Досвідчений тренер не стерпів такого ставлення та взагалі покинув УАФ.

Роль "камікадзе" має всі шанси отримати Олександр Петраков

Тепер збірна може залишитися ні з чим. Реброва підписати не вийшло, а Маркевича образили. Потрібно шукати тимчасове, але надійне рішення. Потрібен тренер, який візьме не себе відповідальність за невдалий відбір на Кубок світу. "Витягти" національну команду в Катар, після провального старту та зміни поколінь буде важко. Особливо, якщо зовсім немає часу.

Роль "камікадзе" має всі шанси отримати Олександр Петраков. Тренер, який зробив юнацьку збірну володарями Кубка світу, але йому не дали можливості працювати із командою вже на рівні молодіжних команд. Тепер Петраков може стати рішенням уже для національної команди на короткострокову перспективу, доки Ребров зв'язаний контрактом.

Улітку в УАФ перейшов працювати Олексій Михайличенко. У "Динамо" він уже мав досвід, коли закрив тренерську позицію після відставки Олександра Хацкевича. Потрібно було знайти швидко тренера, який знає команду та буде недорогим. У збірній ситуація повторилася.

Андрій Павелко може запропонувати посаду Олегу Блохіну. Легенда "Динамо" працює в системі УАФ. Має досвід роботи в збірній. Якщо дозволить здоров'я та буде бажання, то Олег Володимирович зможе відпрацювати на своїй посаді 10 місяців, а потім повернутися на адмінпосаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко не уміє бути вдячним

Збірна України у відборі Кубка світу-2022 посідає третє місце. Національна команда у трьох матчах здобула три очки. Пряму путівку в Катар отримає переможець групи. Друга команда зіграє у стикових матчах.

1 вересня збірна України зіграє в гостях проти Казахстану. 4 вересня в Києві прийматиме фаворита і лідера групи - Францію.

Зараз ви читаєте новину «Чому збірна України з футболу досі не має тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути