середа, 18 березня 2020 21:00

Чому збірна України програє від переносу Євро

Чому збірна України програє від переносу Євро
Андрію П'ятову під час проведення Євро виповниться 37 років. Фото: УАФ

УЄФА перенесла Євро-2020 на наступний рік через пандемію коронавірусу.

Таке рішення для збірної України матиме негативні наслідки.

Контракт Шевченка. Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко після невиходу збірної на Кубок світу-2018 підписав з УАФ нову угоду на два роки. Його угода закінчується найближчого літа.

Зараз Шевченко знаходиться у хорошій ситуації після перемоги у групі Ліги Націй та першого місця у відборі до Євро. Хороший момент, щоб піти працювати в клуб. Бо попереду складна група Ліги націй , відбір до Кубка світу-2022 та, власне, сам Євро, де весь позитив попередньої роботи може бути втрачено.

Наявність вікових гравців. Наступного року воротареві Андрію П'ятову буде 37. Це серйозний вік навіть для воротаря. За спиною у нього немає повноцінної заміни. Динамівські воротарі Денис Бойко та Георгій Бущан нестабільні. Лунін грає тільки у другому за силою дивізіоні Іспанії.

Пік цієї команди мав припасти на 2020 рік. Далі буде спад. Команда Блохіна дійшла до чвертьфіналу Кубку світу-2006, а потім посіла четверте місце у відборі на Євро-2008

Опорнику Тарасу Степаненку буде вже майже 32 роки. Тут теж повноцінної заміни н має і близько. Водночас Мораесу, Ярмоленку, Коноплянці та Марлосу теж вже за тридцять. Роль цих гравців уже не така велика, але їх значення для збірної все одно важливе для глибини складу.

Збірна досягла свого максимуму. Шевченко прийняв команду влітку 2016-го. Почав будувати. За два роки викристалізувався кістяк. В Лізі націй та відборі до Євро фактично грали одні і ті самі гравці. Пік цієї команди мав припасти на 2020 рік. Далі буде спад. Пригадайте відбір до Кубка світу-2006. Тоді команда Олега Блохіна сильно провела відбір – перше місце, та фінальну частину - чвертьфінал, але мала великі проблеми уже у відборі до Євро-2008 – четверте місце. Це нормальний процес, коли команда виходить на пік форми, а потім робить перезавантаження, змінюючи футболістів, схему гри.

Важкий наступний сезон. Враховуючи пандемію коронавірусу у світі, європейські чемпіонати та єврокубку призупинили. Команди будуть догравати сезон в червні. Виходить, що наступний сезон буде майже без перерви влітку. А після цього ще буде Євро. Наші легіонери можуть не в найкращих кондиціях підійти до Євро -2021. Витримати 12 місяців футболу без перерви буде непросто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому збірна України виграє від переносу Євро

Євро-2020 відбудеться із 11 червня по 11 липня 2021 року. Збірна України зіграє із команди Нідерландів та Австрії. Третій суперник має визначитися у червні 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Чому збірна України програє від переносу Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути