четвер, 05 вересня 2019 11:39

Чому Тайсон залишився в "Шахтарі"

Чому Тайсон залишився в "Шахтарі"
Тайсон має контракт з "Шахтарем" до завершення сезону 2020 -2021

Капітаном донецького "Шахтаря" Тайсоном активно цікавилися італійські клуби протягом останніх днів трансферного вікна. Спочатку "Рома" хотіла запросити лідера "гірників", а потім бразилець потрапив під приціл "Мілана".

Новий тренер "Роми" Паулу Фонсека прекрасно знає можливості Тайсона за cпільною роботою в Україні. Португальський спеціаліст працював у "Шахтарі" 3 сезони. Коли травмувався лівий півзахисник римлян Перотті, Фонсека відразу захотів закрити цю позицію лідером "Шахтаря". Але клубам не вдалося досягти компромісу.

"Рома" пропонувала оренду, обмін гравцями або невелику суму, що аж ніяк не влаштувало "Шахтар". Позиції донецького клубу – 30 млн євро та повноцінний трансфер бразильця без жодних оренд та обмінів.

Для Тайсона зараз був останній шанс пограти у топ–чемпіонатах

"Мілан" теж хотів придбати Тайсона. Переговори у цьому випадку зайшли набагато далі. Тайсон навіть був відсутність в останній грі "Шахтаря" у чемпіонаті проти "Олімпіка". "Гірники" навіть перестрахувалися, придбавши Коноплянку з "Шальке". Але сторони знову не змогли домовитися. "Гірників" не влаштувала пропозиція від "Мілана". Донецька команда максимум могла скинути ціну до 25 млн євро, але це не влаштувало італійців, які давали 20 млн євро.


Для Тайсона зараз був останній шанс пограти у топ-чемпіонатах. Бразильцю у січні виповниться 32 роки. На високому рівні він може максимум ще відіграти 2-3 сезони, особливо враховуючи те, що його головна чеснота – швидкість, яка з віком падає. Зрозуміло, що платити в такій ситуації 30 мільйонів не наважиться жоден клуб. В Європі вміють рахувати гроші. Потенційний трансфер бразильця був би однобічним. Тобто на нього можна було розраховувати тільки в короткостроковій перспективі, а далі на Тайсона чекає повернення на Батьківщину.

Написав у соціальних мережах, що у нього вкрали мрію

У Лізі чемпіонів "Шахтар" отримав доволі сприятливий жереб. Донецька команда має хороші шанси поборотися за другу сходинку з "Аталантою" та "Динамо" Загреб. Прохід у весняну частину Ліги чемпіонів гарантує суму призових від УЄФА близько 30 млн євро. Залежність від гри Тайсона в "Шахтарі" вкрай велика. Саме бразилець є лідером команди. Тому 30 мільйонів – та сума, за яку "Шахтар" був готовий продати свого лідера, щоб компенсувати можливі невдачі в Лізі чемпіонів.

Після зриву трансферу Тайсон був розчарований. Написав у соціальних мережах, що у нього вкрали мрію. Дуже дивно читати таке від бразильця, який не так давно підписав новий контракт із "Шахтарем" на хороших фінансових умовах. Якби він хотів пограти у сильнішому чемпіонаті чи повернутися на батьківщину, навіщо було підписувати новий довгостроковий контакт? У цій ситуації більше можна зрозуміти "Шахтар", який платить хороші гроші футболісту, від якого багато чого залежить у грі та результатах команди. Чому вони мають ставити інтереси Тайсона вище за свої?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома причина трансферу Тайсона в італійські клуби

Тайсон грає в Україні з 2010-го. Тоді його купив "Металіст" у бразильського "Інтернасіоналя". У січні 2013-го "Шахтар" взяв гравця на заміну Вілліану за 20 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Чому Тайсон залишився в "Шахтарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути