неділя, 10 листопада 2019 19:54

Чому "Шахтар" виграв у "Динамо"

Чому "Шахтар" виграв у "Динамо"
Сергій Кривцов приніс "гірникам" перемогу. Фото: ФК "Шахтар"

В рамках 14 туру УПЛ "Шахтар" у Харкові переміг "Динамо" - 1:0

Основні моменти матчу.

Обидві команди підійшли до матчу із втратами. В "Динамо" вже давно травмовані воротар Денис Бойко, захисники Микита Бурда і Тамаш Кадар, дискваліфікацію відбував Сергій Сидорчук. В "Шахтаря" травмовані Євген Коноплянка та Манор Соломон. Алан Патрик пропускав матч через дискваліфікацію.

Луїш Каштру переграв Олексія Михайличенка в тренерській дуелі. "Шахтар" був готовий до високого пресингу суперника, намагався відразу перейти на чужу половину поля, звівши до мінімуму ризики біля своїх воріт. Динамівці залишалися за лінією м'яча та не завжди встигали за гравцями атаки суперників. "Гірники" переважали опонентів у середині поля, стримуючи суперника та використовуючи вільні зони для власних атак.

Віктор Циганков був малопомітним протягом всього матчу. Програв всю швидкісну та силову боротьбу. Бенжаміна Вербича закрили на фланзі

Михайличенко помилився зі складом. "Динамо" не було готове до гри через високий пресинг. Всі три центральні півзахисники орієнтовані на атаку. Тому футболіста із вмінням відбирати м'яч, виконувати чорному роботу киянам явно не вистачало. Микола Шапаренко не зміг замінити Сидорчука в середині поля. Жерсон Родрігес втратив гарну нагоду на початку гри, потім взагалі загубився на полі. Його вихід замість Артема Бесєдіна не виправдав себе.

Лідери "Динамо" провалили матч. Віктор Циганков був малопомітним протягом всього матчу. Програв всю швидкісну та силову боротьбу. Бенжаміна Вербича закрили на фланзі. В потрібний момент в "Динамо" не знайшлося футболіста, який би взяв відповідальність на себе.

Тайсон показав середній палець уболівальникам

Київ мав проблему з позиційною атакою. "Шахтар" вміло "сідав" за лінію м'яча, змушуючи "Динамо" грати першим номером. Останні 15 хвилин гри команда Михайличенка грала в більшості. Окрім навісів у боротьбу столична команда нічого не змогла запропонувати супернику.

Матч завершився скандалом. Арбітр матчу Микола Балакін забрав команди з поля через поведінку вболівальників "Динамо" – ображали Тайсона та Дентіньйо на расовому грунті. Гру відновили за 3 хвилини. Тайсон показав середній палець фанам "Динамо", через що отримав вилучення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" перемогло "Шахтар"

Після сьогоднішньої перемоги "Шахтар" відірвався від "Динамо" на 13 очок.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" виграв у "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути