понеділок, 08 листопада 2021 21:00

Чому призначення Шевченка вигідно "Динамо"

Чому призначення Шевченка вигідно "Динамо"
Андрій Шевченко п'ять років очолював збірну України. Фото: УАФ

Колишній тренер збірної України 45-річний Андрій Шевченко очолив "Дженоа". Український тренер підписав контракт із італійським клубом на два з половиною роки.

Зараз "Дженоа" займає 17-те місце в Серії А та ризикує вилетіти наступного сезону в нижчий дивізіон. Склад команди дуже слабкий. Тільки один гравець оцінюється більше за €10 млн. У команді багато травмованих. Без підсилення зимою не обійтися.

Якщо нові власники команди із Генуї запропонували Шевченку контракт майже на три роки, значить вони йому довірять та надають можливість формувати команду під себе.

Шевченко найкраще знає гравців збірної України. Він працював із національною збірною останні п'ять років. Тому не виключено, що шукатиме посилення серед своїх колишніх підопічних.

Роман Яремчук влітку вже перейшов до "Бенфіки". Попри наявність нових багатих американських власників, навряд чи Олександр Зінченко чи Руслан Малиновський готові будуть перейти в "Дженоа", навіть якщо клуб запропонує їм хороші особисті контракти та домовиться із "Ман Сіті" та "Аталантою". Рівень амбіції гравців поки вищий.

В "Шахтарі" не так багато збірників. Тарас Степаненко, Сергій Кривцов, Андрій Пятов та Марлос вже вікові. Молоді гравці донецької команди ще про себе не заявили як слід, щоб кудись переходити.

Зінченко та Малиновський не готові до переходу в "Дженоа"

І тут на перший план виходить "Динамо", яке останній рік стало базовою командою збірної України. Віталій Миколенко та Віктор Циганков вже відверто пересиділи в Києві та вимагають нових викликів. Поки великого інтересу від європейських команд до цих гравців немає. Нові власники "Дженоа" зможуть задовольнити фінансові вимоги Ігоря Суркіса, якщо в цьому буде зацікавлений тренер. Не зайвим для нової команди Шевченка був би ще якісний воротар. Тому може бути цікавим Георгій Бущан.

Ілля Забарний та Микола Шапаренко зараз значать для гри "Динамо" дуже багато. Мірча Луческу їх поки не відпустить. Вони ще можуть прогресувати в Україні на відміну від Миколенка та Циганкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишився без головного помічника. Стало відомо, хто допомагатиме Шевченку в "Дженоа"

Втрати лідерів не стануть великою проблемою для Луческу. У "Дніпрі-1" себе показує в оренді лівий захисник Владислав Дубінчак. На позиції воротаря є досвідчений Денис Бойко та талановитий Руслан Нещерет. Гроші за Циганкова та Миколенка клубу дозволяють провести трансферну кампанію з посилення команди іноземцями та вийти на вищий рівень.

Андрій Шевченко розпочав кар'єру тренера 2016 року. Спочатку був асистентом головного тренера збірної України. Потім п'ять років очолював національну команду. За цей час вивів збірну на Євро-2020/21, де національна команда дійшла до чвертьфіналу.

У наступному матчі Серії А 21 листопада "Дженоа" в гостях зіграє проти "Роми". Початок гри о 21:45. Звіт про матч читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Чому призначення Шевченка вигідно "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути