Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 20:42

Чому молодіжна збірна України програла Данії

Чому молодіжна збірна України програла Данії
Форвард "Болоньї" Андрес Ольсен зробив хет-трик в матчі з Україною. Фото: з відкритих джерел

Молодіжна збірна України програла вдома одноліткам із Данії 2:3 у матчі відбору до Євро 2021.

Gazeta.ua зібрала головні аспекти гри у Львові.

Матч для молодіжної збірної був вирішальним. Команда Руслана Ротаня у попередніх 3 матчах здобула тільки одну перемогу. Відстань від лідерів групи Данії та Румунії складав 6 очок. В разі поразки "молодіжна" фактично втрачала шанси на подальшу боротьбу за вихід на Євро.

Ротань помилився із вибором складу. На полі не було виражених флангових півзахисників. Вся гра молодіжної збірної України зупинялася у середині поля. Дуже не вистачало гостроти саме на флангах. Єдина осмислена атака з цієї зони завершилася голом Назарія Русина. Вихід яскравого вираженого вінгера Георгія Цітаїшвілі в другому таймі дуже сильно освіжив гру команди Микола Шапаренко та Богдан Леднев скоріше заважали один одному на позиції атакувального півзахисника. Кожен намагався вести гру сам, але більше заважав партнеру.

Данія була сильнішою тактично. Гості компактно зіграли у захисті через кількісну оборону, при тому по максимуму використовували позиційні та індивідуальні помилки молодіжної збірної України. Ахмед Алібеков явно не справлявся один в опорній зоні. Звідси данці отримали можливість для швидких атак та пресингу українців в середині поля. Проблеми в півзахисті призвели до постійної гостроти біля воріт Олега Білика.

Збірна України програла середину поля

Арбітр помилився на користь збірної України. На 75 хвилині гри рефері матчу побачив фол у штрафному майданчику на Георгію Цітаїшвілі та не тільки призначив пенальті, але і вилучив футболіста молодіжної збірної Данії. Епізод навряд чи тягнув на порушення правил , не кажучи вже про червону картку.

Гості зарано повірили в перемогу. Коли рахунок у матчі став 0:3, здавалося що у матчі все вирішено. Гості вирішили, що гру зроблено та відверто розслабилися. За 10 хвилин українці змогли повернути інтригу в матчі. Данія почала грати більше концентровано та уважно.
Команда Ротаня має проблеми із грою першим номером. Поки молодіжній збірній України дуже погано вдаються позиційні атаки. Контроль м'яча призводить тільки до втрат та помилок. Атаки виглядають дуже академічно та прогнозовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія


Наступний свій матч молодіжна збірна України зіграє 27 березня наступного року в гостях проти Мальти. Після 4 турів "молодіжна" має у своєму активі 3 очки та відстає від лідера групи на 9 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Чому молодіжна збірна України програла Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути