четвер, 02 вересня 2021 21:00

Чому Малиновський втратив місце в стартовому складі збірної України

Чому Малиновський втратив місце в стартовому складі збірної України
Руслан Малиновський третій сезон виступає в Серії А. Фото: Footballua.tv

У 2020 році півзахисник 26-річний Руслана Малиновський став один із лідерів збірної України. Справи гравця покращилися його в клубі "Аталанті", де він став одним із лідерів команди та найкращим асистентом минулого сезону Серії А.

Але Євро Руслан провалив. Його гра на турнірі залишила більше запитань, ніж відповідей. Виявилося, що Малиновський провів Євро із травмою, а відразу після турніру ліг під ніж, щоб видалити грижу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому новий тренер збірної України провалив дебютний матч

Наставник "бергамасків" Джан-П'єро Гасперіні витиснув всі сили із гравця під час сезону, а на Євро поїхав втомлений та не зовсім здоровий гравець. Як наслідок - Малиновському дісталося найбільше критики за турнір. На Євро Руслан мав стати лідером, але тільки розчарував.

До вересневих матчів збірної півзахисник "Аталанти" підходить не в кращих кондиціях. Малиновський вийшов в обох стартових матчах Серії А в старті, але не переконав та був замінений. Це не дивно, бо футболіст тільки в середині серпня повернувся в загальну групу після операції та пропустив всю підготовку до сезону.

Новий наставник збірної Олександр Петраков не поставив Руслана до стартового складу на матч проти Казахстану. Випустивши гравця тільки у другому таймі на заміну на зовсім іншу позиції - фланг півзахисту.

Малиновський пропустив всю підготовку до сезону через травму

По-перше, Малиновський не зовсім гравець для Петракова. Олександр Васильович віддає перевагу в опорній зоні двом руйнівникам. Опорник має бути надійним та виконувати багато чорнової роботи, а вже потім креативити. По-друге, в тактичних побудовах Петракова гравець під форвардом, повинен багато приділяти увазі грі на фланзі. Знову ж таки, це не зовсім про Малиновського.

У матчі із Францією виглядає більше доречним поєднана опорна зона України, де зіграють руйнівники Сидорчук та Степаненко. Якщо останній не зможе відновитися, то ставку зроблять на зіграних динамівців Сидорчка та Шапаренка. Руслану залишиться роль джокера.

Малиновський має працювати, щоб повернути свою форму, а вже потім претендувати на місце в складі.

Матч Україна - Франція відбудеться 4 вересня в Києві. Початок гри о 21:45. Текстову трансляцію читайте на нашому сайті.

Збірна України займає друге місце у своїй відбірковій групі. Команда Олександра Петракова відстає від Франції на чотири очки. В останньому матчі національна команда зіграла в нічию із Казахстаном -2:2.

Зараз ви читаєте новину «Чому Малиновський втратив місце в стартовому складі збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути