пʼятниця, 24 квітня 2020 20:11

Чому Курбан Бердиєв не підходить "Динамо"

Чому Курбан Бердиєв не підходить "Динамо"
Курбан Бердиєв є прихильником захисного футболу. Фото: ФК "Рубін"

Російський журналіст та коментатор Олексій Андронов вважає , що туркменський тренер Курбан Бердиєв здатен допомогти київському "Динамо".

Бердиєв відомий роботою у Росії. Він ставав разом із "Рубіном" чемпіоном, перемагав із казанським клубом "Барселону" на виїзді. А також виводив до Ліги чемпіонів "Ростов".

У 2014 році вже ходили розмови про можливу роботу Бердиєва у Києві. Тоді у відставку був відправлений Олег Блохін. Але був призначений Сергій Ребров, і цей хід виявився успішним.

Зараз Бердиєв перебуває без роботи. Влітку він завершив свою співпрацю із "Рубіном". Тренер хотів бачити кращий склад команди, а керівники клубу не могли гарантувати підсилення.

Бердиєв - дуже раціональний тренер, який на перше місце ставить результат. Гра його команд маловидовищна. Велика увага приділяється оборонним діям. Практикує гру у три центральні оборонці, велику увагу приділяє фізичній підготовці, контратакувальним діям та стандартним ситуаціям.

У 2014 році вже ходили розмови про можливу роботу Бердиєва у Києві. Тоді у відставку був відправлений Олег Блохін. Але був призначений Сергій Ребров, і цей хід виявився успішним

Такий футбол може дозволити "Динамо" покращити результати команди у єврокубках, боротися із "Шахтарем" за чемпіонство, але не призведе до прогресу гравців. Якщо тренером буде Бердиєв, годі розраховувати на розвиток Віктора Циганкова, Віталія Миколенка, Володимира Шепелєва, Миколи Шапаренка, Дениса Попова.

Бердиєв називає себе другом Мауріціо Саррі та прихильником таланту Хосепа Гвардіоли. Але естетична гра першим номером, потрібна в більшості матчі чемпіонату України, ніколи не була його сильною стороною. Бердиєв намагався вчитися. Запрошував у свій штаб іспанських спеціалістів. Зокрема - екстренера "Динамо" Рауля Ріанчо та колишнього наставника "Карпат" Серхіо Наварро. Але змінитися так і не зміг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без чіткої стратегії "Динамо" розвалюється" - ексгравець збірної України

25 серпня Курбану Бердиєву має виповнитися 68 років.

Зараз ви читаєте новину «Чому Курбан Бердиєв не підходить "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути