Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 17:21

Чому "Динамо" не варто повертати Буряка

Чому "Динамо" не варто повертати Буряка
Леонід Буряк останні роки був поза футболом. Фото: ФК "Динамо" Київ

За повідомленням ЗМІ, новим спортивним директором "Динамо" стане 67-річний Леонід Буряк. Він на цій посаді змінить Олексія Михайличенка, який вже отримав посаду в Українські асоціації футболу.

Посада спортивного директора – важлива та ключова у сучасному футболі. Вона передбачає велику відповідальність та працездатність. Буряк пішов на пенсію у 2012 році. Після відходу із "Олександрії" абсолютно відійшов від футбольних справ. Перед цим теж була велику паузу після роботи зі збірною та "Динамо". Навряд чи він здатен приймати правильні рішення.

Мірча Луческу контролює всі процеси в "Динамо"

Якщо раніше гравець міг перебувати у молодіжній команді 3-4 роки, то зараз вже у 18-19 років потрібно розуміти потенціал гравця. Щоб не витрачати зайві гроші та не ламати гравцю кар'єру. Запрошення гравців, контакти. Це все дуже важко та вимагає багато часу та підходу.

В "Динамо" всі важливі рішення приймає наставник команди Мірча Луческу. Він формує трансферну політику клубу завдяки допомозі свого агента Аркадія Запорожану. Але крім цього в "Динамо" накотилися безліч інших проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Михайличенко покине "Динамо"

Зникає чемпіонат дублерів. Потрібно правильно розпорядитися молодими гравцями. Хтось повинен піти в оренду, щоб продовжити свій прогрес. Це має бути клуб, який максимально підходить для молодого гравця. Когось із молоді потрібно буде продати, а когось просто відпустити. Контракт Віктора Циганкова завершується через два роки. Потрібно зараз приймати рішення про продовження, або продажу. Мікаель Дуелунд, Володимир Костевич, Назарій Русин, Артем Шабанов – кожному із цих гравців потрібно шукати новий клуб. Не зрозуміло, що робити із Георгія Цітаїшвілі. Одного Луческу тут замало. Він і не повинен виконувати скільки роботи. Тому посаду спортивного директора має зайняти сучасний менеджер, який буде працювати на благо клубу, а не буде просто весільним генералом.

Минулого сезону "Динамо" виграло всі внутрішні турніри - Кубок, Суперкубок та Лігу чемпіонів.

Спортивний директор команди формує трансферну політику команди та визначає вектори розвитку клубу.Леонід Буряк із 1973 по 1984 виступав за "Динамо" в ролі футболіста. П'ять разів вигравав чемпіонат та Кубок СРСР. Став володарем Кубка Кубків та Суперкубка Європи у 1975 році.

В ролі тренера очолював збірну України, "Чорноморець", "Олександрію" та "Ниву" Тернопіль.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" не варто повертати Буряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути