Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2021 21:00

Чому Білодід програла "золото" Олімпіади

Чому Білодід програла "золото" Олімпіади
Дарія Білодід програла головні змагання 5-річки. Фото: Instagram

Дар'я Білодід – бронзова призерка Олімпіади-2020 у Токіо. 20-річна дзюдоїстка принесла Україні першу медаль цих Ігор. Більше того, це дебютна олімпійська нагорода у жіночому дзюдо для на нашої країни.

Білодід була однією з наших головних надій на золоту медаль в Токіо. Для Даші – це її перші Олімпійські Ігри. Українка виступає у ваговій категорії до 48 кг, була другою в загальному рейтингу, – пише "Трибуна".

У півфіналі Білодід зустрічалася з японкою Фуною Тонакі – однією з фавориток на золоту медаль Олімпіади. Українка двічі перемагала цю суперницю у фіналах чемпіонату світу.

Втім, півфінал Олімпіади вийшов виснажливим для українки. На початку сутички Білодід фактично провела прийом, але його не зарахували. Суперниці не змогли набрати очки в основний час і місце у фіналі визначило правило Golden Score. Тонакі вдалося перемогти іппоном. У фіналі їй не вистачило сил після напруженого матчу проти українки – вона програла суперниці з Косово Дістрії Краснікі.

За бронзу Даша боролася з дзюдоїсткою з Ізраїля Широю Рішоні. Українка перемогла на 10 років старшу суперницю іппоном наприкінці сутички, показавши характер.

"Я віддала всі сили, які тільки залишилися, адже останню сутичку проводила на голден скор, це неймовірно важко і виснажливо. Для мене важливо налаштуватися, адже після бою, який я програла, настрій був на нулі.

Дуже допомогла мама, яка є і моєю тренеркою, налаштовувала мене, знайшла потрібні слова. Відчувала і підтримку наших на арені", – сказала Білодід.

Відразу після того, як суддя відрахував її перемогу, Білодід не стримала сліз та емоцій після важкого змагального дня.

На дзюдоїстку негативно вплинув перенос Ігор через пандемію коронавірусу. Дівчина зізнавалася, що морально і психологічно налаштовувала себе на 2020 рік. Додатковий рік очікування і простою без регулярних змагань вибив українку з форми. Після карантину вона не виграла жодного турніру, з тих в яких брала участь. А на ЧС-2021 Білодід не поїхала – він не входив у її план підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська дзюдоїстка після "бронзи" на Олімпіаді-2020 вирішила призупинити спортивну кар'єру

На ці проблеми наклалися питання з ваговою категорією. Їй стало важко втримувати вагу в рамках 48 кг. Даша експериментувала з категорією до 52 кг, але не ризикнула перед Олімпіадою йти на такі кардинальні зміни. Наступні Олімпійські Ігри пройдуть у Парижі вже за три роки. Закінчувати кар'єру до 25 років Дар'я не збирається – тому на наступних Іграх будемо сподіватися на її медаль. Вже золоту.

Зараз ви читаєте новину «Чому Білодід програла "золото" Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути