четвер, 18 січня 2018 21:00

Чому бій Ломаченка з Пак'яо має сенс

Чому бій Ломаченка з Пак'яо має сенс
Від початку кар'єри Ломаченко має проблему з пошуком суперників. Фото: bigmir.net

Топ-боксер світу українець Василь Ломаченко один з наступних боїв може провести проти єдиного в історії чемпіона світу у восьми вагових категоріях, легендарного філіппінця Менні Пак'яо. Такий бій має сенс. Чому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко підняв на новий рівень український бокс


1. Дефіцит суперників

Від початку кар'єри українець має проблему із пошуком суперників. Чим їх тільки не заманювали – даремно. 10 титульних боїв – і жодного об'єднавчого. Володарі інших поясів просто не хотіли втрачати їх у бою з Василем. Тому доводиться Ломаченкові поглядати і в інші вагові категорії, і на не пікових ветеранів. "На безриб'я і Пак – риба" – це саме про нинішній момент.

2. "Скальпи" ветеранів – теж цінні

Є думка, що перемога над віковим боксером нічого не дасть Василеві. Це неправда. Одна з найвідоміших перемог Леннокса Льюїса – над Майком Тайсоном. І хто там буде згадувати, що в ринзі була лише тінь "Залізного"? Чи в ринзі з Роккі Марчіано була лише тінь Джо Луїса? Або перемоги Тайсона Ф'юрі та Ентоні Джошуа над Володимиром Кличком - їх ніхто не буде знецінювати, незважаючи на спортивне старіння українського чемпіона. Історія боксу – це ветеранські трампліни для молодих бійців. І Пак'яо має стати таким трампліном для Ломаченка.

Головне питання - ліміт ваги. Лом не хоче підніматися вище 61,2 кг. Пак – опускатися нижче 63,5 кг

3. Правильний суперник

Незважаючи на політичну кар'єру, критичний вік і липневу поразку від австралійця Джеффа Хорна, якого ще років п'ять тому переміг би однією рукою, Пак'яо і надалі "нудьгує без боксу" та горить бажанням продовжувати кар'єру. А його промоутер – як і Ломаченка - Боб Арум хоче витиснути з філіппінця останні соки, організувавши для нього на прощання великий бій. Для американця Теренса Кроуфорда – ще одного підопічного Арума - Менні вже не підходить. Надто нерівно виглядають порівняльні дані обох. Ломаченко – ідеальний варіант. Він значно менший і не такий потужний. Пак'яо з віком трохи втратив швидкість? Але вона все одно у нього на дуже пристойному рівні. Так, українець виглядає фаворитом. Але це не буде типовий "mismatch" – нерівний бій. Такий має перспективи зібрати немалу "касу". Ломаченко заробить рекордний для себе гонорар. А також додасть у популярності та впізнаваності. Які ще причини мають бути щоб провести такий бій?

4. Проміжна вага

Головне питання - ліміт ваги. Лом не хоче підніматися вище 61,2 кг. Пак – опускатися нижче 63,5 кг. Не так вже й багато потрібно для компромісу.

Василь Ломаченко виграв 10 боїв, 8 нокаутів, один програв. Менні Пак'яо має 59 перемог, 38 нокаутів, 7 поразок і дві нічиї.

Зараз ви читаєте новину «Чому бій Ломаченка з Пак'яо має сенс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути