пʼятниця, 30 липня 2021 21:01

Чого чекати від "Динамо" у новому сезоні

Чого чекати від "Динамо" у новому сезоні
Мірча Луческу очолює "Динамо" із 2020 року. Фото: ФК "Динамо" Київ

1 серпня "Динамо" стартує в новому сезоні чемпіонату України. Команда Мірчі Луческу понад місяць готувалася на зборах.

Кадрово команда мало змінилася. На вихід пішли гравці, які не підходили Луческу. Це молоді та не потрібні футболісти. Єдиним виключенням може стати Владислав Супряга, який остаточно втратив довіру в тренера та близький до зміни команди.

Невдала гра на Євро динамівців не дозволили клубу вдало продати Віталія Миколенка чи Віктора Циганкова.

Луческу хотів бачити по два гравці на кожну позицію для конкуренції та збільшення кадрового вибору. "Динамо" потрібно буде грати в Лізі чемпіонів та чемпіонат збільшився на дві команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати від "Шахтаря" у новому сезоні

Посилили команду три форварди – Владислав Кулач, Ерік Рамірес та Ілля Шкурін. Луческу остаточно розчарувався Супрягою та Артем Бесєдін отримав важку травму на Євро. Тому посилювати потрібно було не тільки якість, але і кількість.

З "Колоса" підписали Дениса Антюха. Він має посилити конкуренцію на флангах. Через пів року повинен замінити Карлоса Де Пену, який не може домовитися про новий контракт. Через постійні травми Циганкова та Беньяміна Вербича позиція вінгера потребувала кадрового посилення.

Луческу брав на збори молодих футболістів. Але минулорічний досвід із довірою до вчорашніх дублерів не повториться. Рівень команди став вище та і конкуренція на місце в складі більшою. Луческу хоче розвивати футболістів, із якими почав свій шлях, а не брати нових молодих гравців на виховання.

На зборах "Динамо" провело багато спарингів. Грали майже через день. Луческу пробував різні поєднання гравців, різні побудови гри. В тактичному плані від "Динамо" нічого нового чекати не потрібно. Це раціональна дисциплінована команда, яка стала досвідченіше та збільшила свій кадровий потенціал.

Основним форвардом "Динамо" на старті сезону стане Ілля Шкурін

Стартовий склад не зазнає суттєвих змін. Під питанням місце Дениса Попова. Пара Забарний-Сирота виглядала доволі надійно та змогла зігратися. Експерименти із Томашем Кендзьорою в центі оборони викликані тільки травмами Попова та великою конкуренцію на правому фланзі захисту.

Трійка Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський буде основною в середині поля. Олександр Андрієвський та Володимир Шепелєв знову нестабільні.Богдан Ледневу поки зарано тягатися із Буяльським за місце в складі.

Не буде основних гравців на флангах півзахисту. Луческу буде змінювати Циганкова,Вербича, Де Пену, Антюха, Жерсона Родрігеса між собою. Не виключено, що словенець буде знову час від часу грати в нападі. Поки повноцінно адаптуються нові нападники.

Основним форвардом має стати Шкурін. Білорус почав забивати із перший матчів. Він підходить для гри "Динамо". Рамірес зможе конкурувати, коли адаптується до команди та набере фізичні кондиції. Тому підписали Кулача, щоб не залишитися з одним нападником.

1 серпня "Динамо" зіграє проти "Вереса" в стартовому матчі УПЛ. Початок гри о 19:30. Звіт про гру читайте на нашому сайті.

Минулого сезону "Динамо" виграло всі внутрішні трофеї - Кубок, чемпіонат та Суперкубок

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від "Динамо" у новому сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути