пʼятниця, 27 квітня 2018 09:00

"Чигринський може грати навіть у стартовому складі збірної України"

"Чигринський може грати навіть у стартовому складі збірної України"
Дмитро Чигринський грає за АЕК з літа 2016 року.

АЕК перервав 23-річну гегемонію "Олімпіакоса" та " Панатінаїкоса" та став чемпіоном Греції з футболу. В складі АЕКа виступає український центральний захисник Дмитро Чигринський.

Свого часу Чигринський грав за донецький "Шахтар". Був володарем Кубку УЕФА-2009. Після цього "Барселона" заплатила за нього €25 млн. В Іспанії справи не пішли. Через сезон Дмитро повернувся в Україну. В "Шахтарі" травми мінялися спадом форми. Були ще спроби реанімації кар'єри у "Дніпрі", але все завершилося переходом в статусі вільного агенту до АЕКа.

Місцевий "Панатінаїкос" вже перестав бути грандом. Президент "Олімпіакоса" Евангеліс Марінакісас втратив інтерес до свого клубу. Він придбав у Англії "Ноттінгем Форест", якому приділяє всю увагу. Тому на лідируючі позиції вийшли АЕК та ПАОК. В одній команді грає Дмитро Чигринський, в іншій – Євген Шахов, колишні одноклубники по "Дніпру". В іхній суперечці за золоті нагороди в цьому сезоні перемогла команда Чигринського.

На лідируючі позиції вийшли АЕК та ПАОК. В одній команді грає Дмитро Чигринський, в іншій – Євген Шахов, колишні одноклубники по "Дніпру"

В Греції Дмитро нарешті зміг привести себе в порядок, вирвавшись із кола травм. Бувають ушкодження, але вони доволі короткострокові. Грецькі команди грають не дуже швидко. Тому одна із найслабших стороні Чигринського, неповороткість, не так помітна. Через власний досвід, вибір позиції та невеликі швидкості в чемпіонаті Чигринський виглядає доволі сильно на рівні Греції. Його команда дуже мало пропускає.

"Дмитро Чигринський користується повагою із сторони вболівальників, гравців та тренерського штабу АЕК. Картину псують його періодичні травми. Інколи це змушує тренера АЕК Маноло Хіменеса добряче ламати голову над складом, коли Чигринський травмований", - каже Єлені Буду, журналістка грецького видання Forza.

Не менше важлива довіра головного тренера АЕК Маноло Хіменеса та його стиль футболу.

АЕК грає у закритий футбол, місцями нагадуючи італійську команду. Інколи навіть у три захисники. Роль найцентральнішого із всіх виконує саме Чигринський. В Лізі Європи 2017/18 грецька команда на груповій стадії виграла тільки один матч, а інші ігри провела внічию. В команді багато досвідчених гравців, які утворили дуже міцну команду. Підтвердженням цьому - 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Динамо", коли кияни пройшли тільки завдяки м'ячу, забитому в гостях. Для іспанця Хіменеса Чигринський є ключовим гравцем команди, лідер захисту, який може зіграти вдало в два та в три оборонці. Тренер довіряє гравцеві. Підтвердження цьому - нова угода із клубом ще на два сезони. Хоча інтерес до українського захисника проявляли турецькі та французькі клуби.

АЕК грає у закритий футбол. Місцями нагадуючи італійську команду. Інколи навіть у три захисники. Роль найцентральнішого із всіх виконує саме Чигринський

"Перша перемога у чемпіонаті з 1994 року, та ще й через 5 років після банкрутства та вильоту до третього дивізіону – досягнення АЕК неможливо ігнорувати. Чигринський – один із його лідерів на полі та за його межами. Річ не лише у 12 м'ячах, пропущених його командою у 28 матчах, а й у скромності, бійцівських якостях, спокої, інтелігенції самого гравця. Він вже став знаковим гравцем та улюбленцем вболівальників, що завжди важко іноземцю в південних країнах", – каже журналіст сайту ua-football.com Леон Вургафт.

Для збірної України Чигринський теж міг би принести користь. Ярослав Ракицький дивним чином перед матчами збірної зазнає ушкоджень. Євген Хачеріді зараз має проблеми в своєму клубі. Захисники "Шахтаря" Іван Ордець та Сергій Кривцов - у них постійно проблеми зі здоров'ям. В "Динамо" діє пара молодих захисників Шабанов – Бурда. Але вони в "основі" грають поки тільки два місяці. Це дуже мало для серйозних висновків. Чигринський – досвідчений футболіст, який би в разі потреби міг би підмінити когось. Має величезний досвід. Гарно працює із м'ячем, обирає позицію, вміє розпочати атаку довгою передачею.

"За наявного стану захисників збірної та загальної їх самозаспоєності він навіть повинен грати у стартовому складі – продовжує Леон Вургафт. - Вік, травматичність та повільність? Нібито у збірної всі молоді та швидкі. А досвід та характер не замінити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Євген Макаренко потрібен Андрію Шевченку

7 листопада Дмитру Чигринському виповниться 32 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Чигринський може грати навіть у стартовому складі збірної України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути