вівторок, 22 травня 2012 14:45

Четверо українців понесуть олімпійський вогонь
7

Фото: ФОТО: Андрій ЖИГАЙЛО
Директор реабілітаційного центру "Левеня" Віра Ремажевська
Столичний хірург Павло Макогончук
Директор благодійного фонду "Краб" Лариса Лавренюк

Сьогодні, 22 травня, у Києві назвали імена чотирьох українців, які понесуть олімпійський вогонь під час естафети, що триває зараз у Великій Британії. Серед них Віра Ремажевська, директор реабілітаційного центру "Левеня" для дітей з проблемами зору, Лариса Лавренюк, директор благодійного фонду "Краб", Руслан Коваленко, засновник черкаського велоруху та столичний хірург Павло Макогончук. Вони пронесуть олімпійський вогонь 28 та 29 травня в пригороді англійського міста Честер.

Їх обрали через спеціальний сайт серед 3015 чоловік. На сайті, охочі мали змогу порекомендувати людину, яка на їх думку була гідна нести олімпійський факел. Частіше всього, українці радили обрати лікарів, вчителів, спортсменів, акторів та письменників. В заявках часто зустрічались імена відомих людей.

Чотирьох українців обрало журі, що складалось з телеведучого Савіка Шустера, голови Національного Олімпійського Комітету Сергія Бубки, співачки Руслани та голови компанії "Самсунг" Юнгчул Парк.

"Я абсолютно не очікувала такої події у житті. Сподіваюсь, що ця подія, щось буде означати, але не тільки для мене, а впершу чергу для тих дітей та їх батьків з якими я працюю. Я абсолютно не здогадуюсь, хто послав мою історію на конкурс. У нас тисячі сімей протягом року лікуються. Надіюсь поїздка дасть можливість знайти партнерів за кордоном. Також, думаю це буде цікаво для батьків у яких народились діти з проблемами зору. Сподіваюсь, про нас дізнаються багато заможних людей, тому що в нас спонсором, часом бувають небагаті люди, які пройшли через такі проблеми. - каже Віра Ремажевська. Обіцяє, кожного дня тренуватись до поїздки у Велику Британію.

Також українцям представили офіційний факел. Він виготовлений з позолоченого алюмінію і важить 800 грам. Має трикутну форму як символ того, що Лондон приймає втретє Олімпіаду. У ньому зроблено 8 тисяч отворів, що символізує кількість миль, які факел пройде по території Великої Британії та кількість факелоносців, які нестимуть його.

Зараз ви читаєте новину «Четверо українців понесуть олімпійський вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути