Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 14:52

Червоненко хоче знести НСК "Олімпійський" і продати землю

Червоненко хоче знести НСК "Олімпійський" і продати землю
Керівник Національного агентства по підготовці до проведення Євро-2012 Євгеній Червоненко пропонує побудувати до Євро-2012 новий стадіон.

- Я б запропонував наступний варіант: землю, на якій стоїть важ цей НСК "Олімпійський", а це 32 гектари в центрі Києва, я б виставив за ціною навіть не золота, а платини на відкриті публічні торги. І побудував би стадіон десь в районі Окружной або там, де ми ще в силах побудувати під"їзди, розв"язки і зробити так, щоб у нас, не дай Бог, не було людських жертв, - заявив Євгеній Червоненко.

За його словами, основні проблеми "Євро" - це безпека, логістика, інвестиції, інфраструктура, медицина:

- Відмітьте: приїде мільйон людей, які не знають українського гасла, що "лікуватися дарма - це дарма лікуватися". І які, якщо з ними щось трапиться, виймуть картку страховки, яка на сьогодні не увійде ні до одного банкомату. І це тільки одна з тисячі проблем! Нам треба змінити себе за чотири роки!, - сказав Червоненко.

В даний час у всіх українських містах, які прийматимуть матчі Євро-2012, окрім Києва, або вже будуються - Донецьк, Дніпропетровськ, або розроблені проекти будівництва нових футбольних стадіонів - Львів, Одеса, Харків.

На початку грудня під час зустрічі з керівництвом Києва Президент Віктор Ющенко запропонував спорудити стадіон для проведення фіналу Євро-2012 на місці танкового заводу в Дарницькому районі. Також в цьому районі планується побудувати новий житловий масив, в будинках розселятимуть туристів під час проведення Євро-2012, а після чемпіонату там житимуть кияни.

- Ця територія краща з погляду зручного розташування і можливості забезпечення транспортної доступності об"єкту, - заявив тоді начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Василь Присяжнюк.

Проте, за його словами, проти споруди стадіону на місці танкового заводу виступало Міністерство оборони, яке на той момент очолював Анатолій Гриценко.

Джерело "Спорт.com.ua"
Зараз ви читаєте новину «Червоненко хоче знести НСК "Олімпійський" і продати землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути