понеділок, 26 жовтня 2015 10:47

Чергова поразка "Челсі", лідерство "Реала": як зіграли суперники наших клубів по єврокубках

Чергова поразка "Челсі", лідерство "Реала": як зіграли суперники наших клубів по єврокубках
"Челсі" Моурінью програв "Вест Хему"

"Русенборг" після п'ятирічної паузи виграв чемпіонат Норвегії, "Челсі" знову програв в чемпіонаті Англії, а Моуріньо був вилучений з поля в перерві, "Порту" втратив очки, а "Реал" вийшов у лідери.

Як суперники наших клубів у Лізі чемпіонів і Лізі Європи виступили у своїх чемпіонатах?

Суперники "Динамо"

Лондонський "Челсі" після візиту до Києва і непростого матчу у столиці України знову опростоволосився у чемпіонаті. У лондонському дербі "пенсіонери" у гостях поступилися "Вест Хему" (1:2) у рамках 10-го туру Прем'єр-ліги. У господарів голи забили Мауро Сарате і Енді Керролл, у складі "синіх" відзначився Гарі Кехілл. З 44-ї хвилини "Челсі" грав у меншості через вилучення Неманьї Матіча, а після перерви - і без свого тренера: Жозе Муоріньо був вилучений під час 15-хвилинної паузи. За даними ЗМІ, португальський наставник "синіх" висловив претензії головному арбітрові зустрічі Джонатану Моссу у зв'язку з вилученням Неманьї Матіча і незарахований гол Сеска Фабрегаса. Вислухавши невдоволення наставника лондонців, арбітр запросив Жозе у суддівську кімнату і показав тренеру червону картку. Після цієї поразки, набравши в 10 матчах 11 очок, "пенсіонери" оновили свій клубний антирекорд і опустилися на 15-е місце у турнірній таблиці. Від лідера - "Манчестер Сіті" - підопічні Моуріньо відстають на 11 балів.

А ось "Порту", який разом з "Динамо" очолює турнірну таблицю групи ЛЧ, втретє в чемпіонаті і вдруге у трьох останніх матчах зіграв внічию. Підопічні Хулена Лопетегі на своєму полі розійшлися миром з "Брагою" - 0:0. Ця нічия відкинула "драконів" на друге місце в турнірній таблиці. Набравши у восьми матчах 18 очок, "Порту" на два бали відстає від "Спортинга".

"Маккабі" з Тель-Авіва свій матч у чемпіонаті проти "Бейтара" з Єрусалиму проведе сьогодні. Але, навіть зігравши на один матч менше від конкурентів і набравши у семи поєдинках 16 очок, команда Славіші Йокановича продовжує очолювати турнірну таблицю чемпіонату. "Хапоель" з Беер-Шеви, який іде на другому місці, поступається "Маккабі" за додатковими показниками.

Суперники "Шахтаря"

Мадридський "Реал" у центральному матчі дев'ятого туру здобув дуже потрібну перемогу, обігравши в гостях "Сельту" (3:1), яка не знала гіркоти поразок. Голами у складі "Королівського клубу" відзначилися Роналду, Даніло і Марсело. Причому по ходу зустрічі мадридці вигравали 2:0, а коли команда Беріццо відіграла один м'яч, вже в компенсований арбітром час забили третій м'яч. Після цієї перемоги в активі команди Бенітеса стало 21 очко. "Барселону", що набрала після дев'яти матчів стільки ж балів, "Реал" випереджає за додатковими показниками.

А в центральному матчі 11-го туру чемпіонату Франції суперник "Шахтаря" - "ПСЖ" - на своєму полі розгромив одного з опонентів "Дніпра" у Лізі Європи - "Сент-Етьєн" (4:1). Голами у складі команди Блана відзначилися Кавані та Ібрагімович (для уругвайця і шведа це сьомі м'ячі у чемпіонаті), Лукас і Курзава. Дві гольові передачі в свій актив записав Верратті, який до того ж "відзначився" автоголом. Після цієї перемоги в активі парижан, які впевнено очолюють турнірну таблицю Ліги 1, стало 29 балів. У "Сент-Етьєна", який опустився на п'яту сходинку, 19 очок.

Після перемоги над "Шахтарем" у Лізі чемпіонів шведський "Мальме" виграв і в чемпіонаті країни. Підопічні Оге Харейде в гостях також з мінімальним рахунком здолали "Хаммарбю" (1:0). Гол на рахунку захисника Расмуса Бенгтссона. Ця перемога дозволила "Мальме" випередити у турнірній таблиці "Ельфсборг": після 29 турів в активі команди Харейде, що йде на четвертій позиції, 54 бали, у "Ельфсборга" - 52.

Суперники "Дніпра"

Про поєдинок "Сент-Етьєна" було сказано вище. А ось римський "Лаціо" після виграшу у "Русенборга" в Лізі Європи здобув впевнену перемогу у чемпіонаті країни. В рамках 10-го туру Серії А підопічні Стефано Піолі на своєму полі розгромили "Торіно" - 3:0. Героями зустрічі стали Сенад Луліч, Феліпе Андерсон і Мирослав Клозе. На рахунку боснійця - гол і результативна передача, бразилець записав у свій актив дубль, а німецький ветеран відзначився двома "ассистами". Після цієї вікторії в "орлів" стало 18 балів, і за набраними очками римляни зрівнялися з "Фіорентиною", "Інтером" і "Наполі", на два пункти відстаючи від лідера - "Роми".

А "Русенборг" забезпечив собі черговий чемпіонський титул. Команда Корі Інгебрігтсена в гостях здобула потрібну нічию в поєдинку зі "Стремгодсетом" - 3:3 (голами у складі суперників "Дніпра" відзначилися Конрадсен, який оформив дубль, і Де Ланлей), і стала недосяжною для переслідувачів. За два тури до закінчення чемпіонату "Русенборг" випереджає свого найближчого переслідувача "Стабек" на десять очок (в останнього - матч в запасі), перетворивши два останні поєдинки на формальність.

Зараз ви читаєте новину «Чергова поразка "Челсі", лідерство "Реала": як зіграли суперники наших клубів по єврокубках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути