пʼятниця, 03 липня 2009 10:48

Через расистів зупинятимуть футбольні матчі

Через расистів зупинятимуть футбольні матчі

Виконком УЄФА на своєму засіданні у Вільнюсі затвердив нові правила роботи арбітрів, згідно з якими судді отримали право зупиняти матчі за расистські кричалки та інші прояви расизму з боку вболівальників. Про це повідомляє агентство Reuters.

За новими правилами, суддя має право тимчасово припинити гру і звернутися до фанатів з попередженням. Якщо расистські витівки не припиняться, арбітр зможе вдруге зупинити гру - на п"ять - десять хвилин. Якщо після відновлення матчу вболівальники продовжать викрикувати расистські образи, суддя має право остаточно припинити матч.

Покарання за прояви расизму на стадіонах - такі, як дискваліфікація стадіону, штрафи і так далі - виноситимуть дисциплінарні органи УЄФА.

Як відзначає агентство, останніми роками зросла кількість проявів расизму на стадіонах, а УЄФА нерідко критикували за відносно м"які санкції по відношенню до клубів за такі інциденти.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Через расистів зупинятимуть футбольні матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути