Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2014 15:10

Через 40-градусну спеку на Australian Open у тенісистів починаються блювота і судоми

Через 40-градусну спеку на Australian Open у тенісистів починаються блювота і судоми

Китайська тенісистка Пен Шуай поскаржилася на блювоту і судоми через спекотну погоду в Мельбурні. Нагадаємо, там в ці дні проходить Відкритий чемпіонат Австралії.

Температура під час проведення матчів на Australian Open перевищує 40 градусів. У першому колі китаянка поступилася японці Курума Нарі з рахунком 5:7, 6:4, 3:6, зустріч тривала 2 години 49 хвилин.

"Мене трясло, я не могла стояти на місці. Ноги, коліна тремтіли. У мене не залишилося сил, я не могла бігти, не могла подавати. Неможливо грати в теніс в таких умовах", - заявила Пен Шуай.

Канадець Франк Данцевич, якому стало погано на корті, назвав умови в Мельбурні "нелюдськими".

"Теніс, на відміну, наприклад, від австралійського футболу або бігу, не є видом спорту, для якого високі температури становлять особливий ризик, - сказав головний лікар змагань Тім Вуд. - Час "чистої гри" в тенісі становить лише невелику частку тривалості всього матчу, і спортсмени після кількох миттєвостей енергійних рухів мають можливість відновитися під час численних пауз".

Втім, у випадку, якщо спека все ж стане для спортсменів нестерпною, суддя кожного поєдинку має право його перервати після закінчення сету - і тоді догравати його доведеться на одній з двох критих арен Мельбурн- парку.

Крім того, в жіночих одиночних поєдинках передбачена 10 - хвилинна перерва між другим і третім сетами, а, в разі необхідності, гравцям під час відпочинку будуть пропонувати надягати спеціальні охолоджуючі жилети.

За матеріалами РИА Новости, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Через 40-градусну спеку на Australian Open у тенісистів починаються блювота і судоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути